Kaspersky: Οι γυναίκες δεν προστατεύουν τις φωτογραφίες τους

Έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International έδειξε ότι πάνω από τις μισές Ευρωπαίες (57%) θεωρούν τις φωτογραφίες και τα που αποθηκεύουν στα κινητά τους τηλέφωνα πιο σημαντικά από οτιδήποτε άλλο στη συσκευή τους, ακόμη κι από την ίδια τη συσκευή (54%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες φτάνει το 42%). Ωστόσο, παρότι πάνω από το 25% των γυναικών ανησυχεί για την online ασφάλεια των φωτογραφιών, πολλές εξακολουθούν να αδυνατούν να εφαρμόσουν ακόμα και βασικά μέτρα ασφάλειας.Kaspersky Lab_Women

Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μοιραστούν με άλλους φωτογραφίες των ίδιων (48%) και ανθρώπων που γνωρίζουν (40%) – σε σύγκριση με το 43% και το 33% των ανδρών αντίστοιχα – μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους (όπως δήλωσε το 29%) είναι η ασφάλεια των φωτογραφιών και των βίντεο τους σε περίπτωση που ένας ψηφιακός εγκληματίας αποκτούσε πρόσβαση στη συσκευή τους.

Περίπου μία στις ανησυχεί ότι αυτές οι φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες θα μπορούσαν να κοινοποιηθούν με ακατάλληλο τρόπο ή χωρίς συγκατάθεση, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αμηχανία, ντροπή κι ενδεχομένως ψυχολογική βλάβη σε περίπτωση που οι φωτογραφίες σταλούν σε λάθος άτομο (25% των Ευρωπαίων γυναικών). Επίσης, ένα 25% ανησυχεί ότι ένα τέτοιο συμβάν θα μπορούσε ακόμα και να βλάψει τις σχέσεις του.

Παρόλα αυτά, πολλές αδυνατούν να εκτιμήσουν πόσο ευάλωτες είναι σε ψηφιακές επιθέσεις. Μόλις το 15% των Ευρωπαίων γυναικών πιστεύει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο, σε σύγκριση με το 25% των ανδρών. Ως αποτέλεσμα, δεν εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας για την προστασία των πολύτιμων φωτογραφιών τους ή άλλων ευαίσθητων πληροφοριών, που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές τους. Σε αντίθεση με τους άνδρες, το 16% των Ευρωπαίων γυναικών παραδέχεται ότι δεν προστατεύει τη συσκευή του με κωδικό πρόσβασης, ενώ το 10% δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους λύση ασφάλειας.

Αυτή η έλλειψη εκτίμησης του κίνδυνου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι σε πρόσφατο online τεστ ασφάλειας, όπου το 27% των γυναικών παραδέχτηκε ότι δεν διατηρεί των συσκευών του, διακινδυνεύοντας έτσι να χάσει όλες τις πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο και , αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί. Συγκριτικά, οι άνδρες είναι περισσότερο προετοιμασμένοι, καθώς το 80% αυτών διατηρεί των συσκευών του.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν και εκτιμούν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στις διασυνδεδεμένες συσκευές διαφορετικά από τους άνδρες. Οι συσκευές παίζουν σημαντικό ρόλο για να αποθηκεύουμε και να μοιραζόμαστε ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και στις σχέσεις μας, μέσω της ανταλλαγής email και . Οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για τον συναισθηματικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στους άλλους η κλοπή ή το χακάρισμα της συσκευής τους. Η ανησυχία για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ιδιωτικές φωτογραφίες εκτεθούν δημοσίως, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τις διασημότητες. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί κάτι τέτοιο είναι να ληφθούν τουλάχιστον οι βασικές προφυλάξεις που θα κρατήσουν ασφαλές ό,τι είναι πολύτιμο», δήλωσε ο David Emm, Principal Security Researcher της Kaspersky Lab.

Για να αποτραπεί η πρόσβαση απατεώνων σε εικόνες, βίντεο και άλλα πολύτιμα δεδομένα, τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε ψηφιακές συσκευές πρέπει να προστατεύονται με ς πρόσβασης και . Θα πρέπει, επίσης, να δημιουργούνται συχνά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων, ώστε να μην χαθούν για πάντα, αν η συσκευή κλαπεί ή καταστραφεί.

Αν αυτά τα δεδομένα κοινοποιηθούν ή αντιγραφούν, θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα, ώστε να παραμείνουν προστατευμένα, ακόμη κι αν πέσουν σε λάθος χέρια. Η λύση Kaspersky Total Security – multi-device προστατεύει τα δεδομένα σε πολλές φορητές συσκευές, και επιτρέπει στις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες, να χαίρονται τη χρήση των φορητών συσκευών, παραμένοντας ταυτόχρονα ασφαλείς από ψηφιακές απειλές.

Τα δεδομένα προέρχονται από την έρευνα «Consumer Security Risks 2015» και από ειδικό online τεστ της Kaspersky Lab.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).