Νόμος επιτρέπει στο FBI να πραγματοποιεί hacking και στην Ελλάδα

Παγκόσμιο κυβερνητικό hacking για το FBI και τις αρχές των : Την Πέμπτη 28 Απριλίου του 2016, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε μια στο άρθρο 41 του ομοσπονδιακού νόμου ποινικής δικονομίας. Ακούγεται αβλαβές, αλλά οι επιπτώσεις των αλλαγών θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει σήμερα, οι αστυνομικοί των ΗΠΑ και οι ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI θα πρέπει να γνωρίζουν πού βρίσκεται ένας ς πριν μπορέσουν να πάρουν ζητήσουν κάποιο ένταλμα που τους επιτρέπει να παραβιάσουν (hack) άμεσα το μηχάνημα. H λογική; Θα πρέπει να διασφαλιστεί αν ο δικαστής που θα εκδώσει το ένταλμα έχει την δικαιοδοσία στη φυσική που βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. fbi 1

Με άλλα λόγια, ένας περιφερειακός δικαστής δεν μπορεί να εκδώσει ένταλμα έρευνας εναντίον κάποιου που βρίσκεται εκτός της ς του.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη αλλαγή στον Νομο (PDF) δεν θα χρειάζονται πλέον αυτές οι γεωγραφικές για να εκδοθεί κάποιο ένταλμα έρευνας. Θα εκδίδεται ένα ενιαίο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτρέψει στις αρχές των ΗΠΑ να διεισδύσουν σε οποιοδήποτε PC, Mac ή κάποια άλλη συσκευή οπουδήποτε στον κόσμο.

Μια επιπλέον αλλαγή του νόμου θα επιτρέψει στο FBI να παραβιάσουν υπολογιστές των θυμάτων που έχουν ήδη γίνει hacked από κυβερνο-εγκληματίες. Αυτό θεωρείται σαν ένα μέτρο που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των διαχειριστών .

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει προτείνει τη συγκεκριμένη αλλαγή του Νόμου για τρία χρόνια, λέγοντας ότι είναι απλά ένα διαδικαστικό ζήτημα που δεν σημαίνει ότι θα δώσει στην αστυνομία οποιεσδήποτε επιπλέον αρμοδιότητες.

“Αντί να ζητηθεί από το Κογκρέσο να χορηγήσει άδεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να παρακάμψει ήσυχα τη νομοθετική διαδικασία πιέζοντας για μια αλλαγή του Νόμου, προσποιούμενοι ότι το κυβερνητικό hacking είναι μια απλή μια διαδικαστική διατύπωση και όχι μια μαζική αλλαγή του Νόμου που είναι πραγματικά”, δήλωσε ο Kevin Bankston, διευθυντής του Open Technology Institute της Αμερικής.

«Το Κογκρέσο δεν πρέπει να αφήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και μια σκοτεινή επιτροπή δικαστικών να γράφουν το δίκαιο, ειδικά σε ένα νέο και πολύπλοκο ζήτημα με σοβαρές επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ασφάλειας, και των πολιτικών ελευθεριών. Εάν το κυβερνητικό hacking είναι να επιτραπεί στα πάντα, πρέπει να να γίνει με άδεια από το Κογκρέσο, με ισχυρούς προστατευτικούς κανόνες και μετά από βαθιά έρευνα και έντονη συζήτηση.”

Στρογγυλεύοντας τις γωνίες…

Η αλλαγή του Νόμου σαν διαδικαστική πράξη, και όχι μετά από συζητήσεις στο Κογκρέσο, είναι ύπουλη, επικίνδυνη και χωρίς προηγούμενο.

“Μεταφέρει μαζί της το φάντασμα του κυβερνητικού hacking χωρίς κάποια συζήτηση στο Κογκρέσο ή κάποια άλλη δημοκρατική διαδικασία χάραξης πολιτικής,” δήλωσε ο Richard Salgado, νομικός σύμβουλος της Google σχετικά με το θέμα.

Αν και οι νομοθέτες έχουν εγκρίνει τώρα αλλαγές, ο νόμος δεν είναι σε ισχύ ακόμα. Σύμφωνα με το νόμο, το Κογκρέσο έχει μέχρι την πρώτη Δεκεμβρίου να ανταποκριθεί στις αλλαγές πριν τεθούν σε ισχύ.

Έτσι αν δεν κινηθούν δημοκρατικές διαδικασίες πριν από την 1η Δεκεμβρίου του 2016, η αστυνομία, το FBI και άλλες θα μπορούν να πραγματοποιούν hacking σε συστήματα σε όλο τον κόσμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).