Πόσο ασφαλής είναι η εφαρμογή Google Allo

Η Google κυκλοφόρησε χθες τη δεύτερη εφαρμογή μηνυμάτων που είχε ανακοινώσει κατά τη διάρκεια του Google I/O. Η εφαρμογή Google Allo είναι από χθες διαθέσιμη για λήψη, αλλά όπως φαίνεται απουσιάζουν σημαντικά χαρακτηριστικά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Η εφαρμογή Google Allo είναι αναμφισβήτητα μια πολύ συναρπαστική εφαρμογή συνομιλιών, και σίγουρα μια εναλλακτική λύση για επιλογή ανάμεσα από άλλες εφαρμογές, όπως το Messenger και το του . Google Allo

Όμως κάτι δεν πάει καλά:

Όταν η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Allo, δήλωσε ότι θα εστιάζει σε νέες δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ότι δεν θα αποθηκεύει μηνύματα επ'αόριστον, αλλά μόνο παροδικά. Υποσχέθηκε κρυπτογράφηση end-to-end σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Ναι, η τελική έκδοση του Allo που κυκλοφόρησε χθες αποθηκεύει τα μηνύματα επ ‘αόριστον, μέχρι ο χρήστης αποφασίσει να τα διαγράψει. Η ανώνυμη περιήγηση έρχεται με κρυπτογράφηση end-to-end και οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν ένα χρονοδιακόπτη για αυτόματη διαγραφή των μηνυμάτων, όπως ακριβώς και στην εφαρμογή WhatsApp. Όμως η Google είχε ανακοινώσει και ένα άλλο χαρακτηριστικό προστασίας της ιδιωτικής ζωής τον περασμένο Μάιο. Υποσχέθηκε ότι οι συνομιλίες δεν θα αποθηκεύονται στους της, κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο λόγος;

Είναι η νέα τεχνολογία AI της Google, . Το Google Assistant που χρησιμοποιεί το Allo διαβάζει τα μηνύματα και μαθαίνει από τη συμπεριφορά του χρήστη προβλέποντας απαντήσεις, ακόμα και εικόνες.

Για να γίνει αυτό, η εφαρμογή Allo πρέπει να έχει πρόσβαση σε όσο περισσότερα δεδομένα μπορεί να πάρει και έτσι Google αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος ήταν η αποθήκευση των μηνυμάτων στους διακομιστές της. Ωστόσο, η κίνηση αυτή δείχνει ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής διαπραγματεύεται προς χάρη του Google Assistant.

Ακόμα και ο Eduard Snowden δήλωσε στο λογαριασμό του στο ότι η εφαρμογή της Google Allo καταγράφει κάθε μήνυμα που στέλνετε και ότι θα το θέτει στη διάθεση της αστυνομίας, αν υπάρχει αίτημα.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).