Επόμενη δημοσίευση του WikiLeaks; H Google

Ενώ πλησιάζει η 10η επέτειος από την πρώτη παρουσία του στον παγκόσμιο ιστό, ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Julian Assange δημοσίευσε μια λίστα από εταιρείες και οργανισμούς που θα μπορούσαν να είναι οι επόμενοι στόχοι του site,

Βέβαια ένα όνομα από το Silicon Valley ξεχώριζε: Google.wikileaks

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να δημοσιεύσει το WikiLeaks που σχετίζεται με την Google. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε πως κάθε καταγγελία δυσλειτουργιών της εταιρείας θα μπορούσε να προκαλέσει πολιτικές διαταραχές.

Ο Assange εδώ και καιρό βλέπει την Google σαν ένα είδος πολιτικής οργάνωσης, που χρησιμοποιεί την εξουσία της φανερά και κρυφά για να επηρεάσει τα διεθνή γεγονότα.

Ο Assange είχε περιγράψει εκτενώς αυτές τις σχέσεις, με στοιχεία που προέκυπταν από διαβαθμισμένα έγγραφα που δημοσίευσε σε ένα βιβλίο από το WikiLeaks το 2014 με τίτλο: “When Google Met WikiLeaks.”

Ο Assange ανέφερε τη άποψή του μετά την συνάντηση που είχε με τον  Eric Schmidt το 2011 στην Αγγλία για να του πάρει μια συνέντευξη. Ο Schmidt συνοδευόταν από την Lisa Shields, ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, και τον Jared Cohen, διευθυντής τότε στο think-tank της Google, “Google Ideas,” και πρώην υπάλληλος του State .

Με την πάροδο του χρόνου, ο Assange άρχισε να βλέπει με καχυποψία τους δεσμούς της Google του υπουργείου εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α., καθώς επίσης και τις προσπάθειες της εταιρείας να ενεργήσει μόνη της στο εξωτερικό στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Cohen.

Από τότε, το Google Ideas έχει μεταμορφωθεί σε “Jigsaw,” μια τεχνολογική θερμοκοιτίδα που είναι “αφιερωμένη στην κατανόηση των παγκόσμιων προκλήσεων και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων.” Είναι επίσημα θυγατρική της Alphabet της μητρικής εταιρείας της Google. Ο Cohen είναι συνιδρυτής και πρόεδρος. και ο Schmidt είναι επίσης συνιδρυτής.

Έτσι ότι και να κυκλοφορήσει το WikiLeaks θα είναι αρκετά ενδιαφέρον, καθώς μάλλον θα αγγίζει δραστηριότητες της πολιτικής της Google ή άλλα θέματα που σχετίζονται με φόρους, αντιμονοπωλιακή πολιτική, και την της ιδιωτικής ζωής στην Ευρώπη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).