Microsoft: τα smart cities ξεκινούν από τα αυτοκίνητα

Microsoft: Πως τα smart cities ή οι έξυπνες πόλεις μπορούν να ξεκινήσουν από τα αυτοκίνητα; Ξεχάστε ό, τι ξέρατε για αυτόνομα αυτοκίνητα για μια στιγμή. Στο μέλλον, αυτό θα είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Τα πραγματικά χρήματα είναι στα δεδομένα που θα προέρχονται από τα αυτοκίνητα. Φανταστείτε εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα που τροφοδοτούν με πλούσια δεδομένα έναν κεντρικό server. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της ροής της ς, για να σας εξοικονομούν χρόνο αποφεύγοντας την κυκλοφορία, την αποφυγή ατυχημάτων, την εξοικονόμηση καυσίμων, για ανεύρεση καλύτερων διαδρομών πλοήγησης, και πολλά άλλα.

Στην επόμενη δεκαετία (ή εικοσαετία) υπάρχει η πιθανότητα οι περισσότεροι από εμάς θα διαθέτουν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο ή ακόμα και ένα παλιό που έχει προστεθεί νέα τεχνολογία.microsoft

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να συνδεθούν το ένα με ένα άλλο, με τον δρόμο, την υποδομή, ακόμη και πέρα ​​από αυτό, με το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το γραφείο και το σπίτι σας. Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται η Microsoft, ένα μέλλον που θα λειτουργεί στο σύννεφο. Ακόμη και τα παλαιότερα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να συνδεθούν στο cloud, και όχι μόνο εκείνα που έχουν χαρακτηριστικά αυτο-οδήγησης. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από ό, τι νομίζετε.

Με ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός η Microsoft ανακοίνωσε τη Microsoft Connected, μια πλατφόρμα εντός των οχημάτων η οποία θα παρέχει τα εργαλεία και τους αλγορίθμους στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες, να αναλύσουν δεδομένα και να να βοηθήσουν τους οδηγούς.

Ο Doug Seven, διευθυντής του προγράμματος για το Microsoft Azure, IoT και Microsoft Connected Vehicle Platform, ανέφερε στο VB ότι η πλατφόρμα είναι σαν να έχεις ένα σύνολο Lego μπλοκ. Η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει σε ηλεκτρονικές από το αυτοκίνητο, ή αναφορές της κυκλοφορίας, ή για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Έδωσε δε ένα πραγματικά καλό παράδειγμα.

Ας πούμε ότι κάθεστε στο σπίτι και αναρωτιέστε πότε θα πρέπει να φύγετε για την . Η ψηφιακή βοηθός Cortana από το laptop σας, θα σας αναφέρει ότι είναι καλύτερα να φύγετε για τη συνάντησή σας στην πόλη. Η ψηφιακή βοηθός θα το ξέρει γιατί θα γνωρίζει αν υπάρχει καθυστέρηση λόγω της κυκλοφορίας. Μπορείτε να αποφασίσετε να καθυστερήσετε λίγο, και όταν μπείτε στο όχημά σας, η Cortana θα σας γνωστοποιήσει ότι είναι αργά, προσφέροντάς σας παράλληλα να κάνετε μια τηλεδιάσκεψη από το αυτοκίνητό σας. Επειδή η συμφόρηση είναι ένα πρόβλημα στην πόλη σας, η Cortana επιλέγει μια διαδρομή που βελτιστοποιεί την ποιότητα της κλήσης.
Τελειώνουν τα καύσιμα, και η Cortana επιλέγει αυτόματα ένα πρατήριο που είναι κατά μήκος της διαδρομής και το έχετε χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Εσείς απλά θα οδηγείτε και το bot θα σκέφτεται.

Αυτό είναι διαφορετικό από την αυτόνομη οδήγηση. Είναι οδήγηση με γνώμονα τα δεδομένα.

Ο Seven της Microsoft έδωσε άλλο ένα παράδειγμα για το πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ασφάλεια. Καθώς οδηγείτε, το αυτοκίνητό σας μπορεί να συνδεθεί με το σύννεφο και να αναζητήσει προβλήματα που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Δεδομένου ότι πολλά αυτοκίνητα συνδέονται με το σύννεφο, θα ξέρετε ότι μια σκάλα έπεσε από ένα φορτηγό που βρίσκεται λίγα μίλια μπροστά, από τις αναφορές που έχουν αποστείλει άλλα αυτοκίνητα. Έτσι μπορείτε να πάρετε μια διαφορετική διαδρομή, αποφεύγοντας τυχόν προβλήματα οδήγησης.

Ένα από τα οφέλη είναι ότι ένας υπολογιστής μπορεί να προχωρήσει και να “δει” πολύ πιο μακριά από ότι μπορεί να δει ο οδηγός από τα δεδομένα που τον τροφοδοτεί το σύννεφο. Υπάρχει σε ένα μέρος του δρόμου; κάποιο εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο; απροσδόκητες καιρικές συνθήκες;

Αυτό θα οδηγήσει σε πιο έξυπνες πόλεις όπου – όπως αναφέρει ο Seven – όλα τα δεδομένα θα τροφοδοτούνται σε ένα σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας, το οποίο θα διαθέτει τις πληροφορίες του στους οδηγούς. Τα πλούσια δεδομένα θα βοηθήσουν τους σχεδιαστές των πόλεων στην εξισορρόπηση του φορτίου, στην ανάπτυξη νέων αυτοκινητόδρομων που θα αυτο-ρυθμίζονται, ή θα προσαρμόζουν τα φώτα σε πραγματικό χρόνο. Όπως αναφέρει ο Seven, αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα για μια έξυπνη πόλη που ξέρει για κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στο δρόμο, τις διαθέσιμες διαδρομές, όλα τα περιστατικά κυκλοφορίας, ακόμα και τις βέλτιστες ταχύτητες.

Μετά από αυτό, οι έξυπνες πόλεις σύμφωνα με το όραμα της Microsoft θα μπορούσαν να φτιάξουν χώρους στάθμευσης και διάφορα άλλα. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να φτάνουν περίπου την ίδια ώρα στην δουλειά, που θα είναι ήδη με την θέρμανση ή τον κλιματισμό να λειτουργεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).