Disqus Γιατί σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία

Η εταιρεία αναλύσεων και , Zeta Global ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι απέκτησε την πλατφόρμα σχολιασμού Disqus.

Η υπηρεσία Disqus είναι πολύ γνωστή στους διαχειριστές ιστοσελίδων, καθώς προσφέρει ένα εύχρηστο για τα σχόλια των επισκεπτών. Πρόκειται για ένα που οι διαχειριστές μπορούν να ενσωματώνουν στις σελίδες τους. Το Disqus προσφέρει ανάλυση, δημιουργία εσόδων και άλλες υπηρεσίες πέρα από το σύστημα σχολίων.Disqus

Τα δεδομένα αποθηκεύονται σε διακομιστές της Disquς και η εταιρεία έχει επικριθεί αρκετές φορές για τις δραστηριότητες παρακολούθησης των χρηστών της. Η εταιρεία υπέστη δύο σημαντικές παραβιάσεις ασφαλείας, μία το 2013 και άλλη μια τον Οκτώβριο του 2017, που κάποιος κατάφερε να αποκτήσει ένα μέρος της βάσης δεδομένων που περιείχε 17,5 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρηστών, ημερομηνίες σύνδεσης και ημερομηνίες εγγραφής σύμφωνα με την Disqus.

Φυσικά η Disquς αναφέρει στην ανακοίνωση εξ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για τους χρήστες ή τους εκδότες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Όμως παρόλα αυτά η διάσημη εταιρεία σχολιασμού γίνεται μια επιχειρηματική μονάδα της Zeta , και τα δεδομένα που διαθέτει και συγκεντρώνει κάθε λεπτό είναι πολύ σημαντικά για ένα κολοσσό όπως τη ZG.

 

Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω υπάρχουν αρκετοί λόγοι να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία. Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι το τι θα συμβεί με τα δεδομένα των χρηστών που αποθηκεύονται σε διακομιστές τρίτων. Αυτή τη φορά όμως, δεν είναι μόνο η Disqus που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα δεδομένα, αλλά και μια μεγαλύτερη εταιρεία που ειδικεύεται στην και ανάλυση Big Data.

Έτσι η έλλειψη ελέγχου είναι άλλος ένας σημαντικός λόγος για να αρχίσουμε να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας τοπικά.

Είναι ξεκάθαρο ότι η Zeta Global ενδιαφέρεται για τα δεδομένα που έχουν συσσωρευθεί από την Disqus τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να συσσωρεύονται.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι το 7% των κορυφαίων 1000 ιστότοπων χρησιμοποιεί την υπηρεσία Disqus.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).