Cloudflare: δωρεάν DNS σε HTTPS από την εταιρεία

Η ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο της προϊόν εξυπηρέτησης καταναλωτών, το οποίο στοχεύει σε μια πιο ιδιωτική και ασφαλή στο δια.

Η εταιρεία δημιούργησε μια νέα δημόσια υπηρεσία DNS, η οποία υποτίθεται ότι θα προστατεύει τους χρήστες από παρακολουθήσεις στον ιστό, επιταχύνοντας παράλληλα την εμπειρία τους στο διαδίκτυο.

Και όχι, δεν είναι πρωταπριλιάτικη φάρσα.cloudflare

Οι ς DNS παρέχουν στους υπολογιστές τις διευθύνσεις IP που χρειάζονται για έχουν πρόσβαση σε διακομιστές (servers) χρησιμοποιώντας τα domain τους. Με άλλα λόγια, είναι αυτό που μετατρέπει το domain iguru.gr στις πληροφορίες που είναι απαραίτητες (IP) για να σας εμφανιστεί η ιστοσελίδα.

Επειδή το DNS είναι ουσιαστικά ένας χάρτης πορείας για κάθε συνδέσεις υπολογιστών με διακομιστές, μπορούμε να μάθουμε πολλά για τη συμπεριφορά ενός χρήστη από τις πληροφορίες που διαρρέουν μέσω των DNS. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η Cloudflare επέλεξε να διαθέσει τη νέα υπηρεσία, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Matthew Prince.

Η Cloudflare υποστηρίζει DNS μέσω HTTPS (DNS over HTTPS), μια προσέγγιση που θα μας κάνει ασφαλέστερους.

“Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο μόνος τρόπος είναι να τρέξουμε μια αξιόπιστη υπηρεσία DNS, εκτός από τμήμα που εξυπηρετεί τους παραγωγούς περιεχομένου, και σαν υπηρεσία για τους καταναλωτές”, δήλωσε ο Prince.

Από την πλευρά της ιδιωτικότητας ο Prince ανέφερε ότι η εταιρεία θα διαγράψει όλα τα αρχεία καταγραφής (logs) της υπηρεσίας και δεν θα κρατάει καμία από τις διευθύνσεις IP που έχουν άτομα που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία μπορούν να κάνουν click στο 1.1.1.1 για να βρουν τις απαραίτητες οδηγίες ρύθμισης του DNS ανάλογα με το που χρησιμοποιούν.

Cloudflare 1.1.1.1

IP: 1.1.1.1
Decimal: 16843009
Hostname: 1dot1dot1dot1.cloudflare-dns.com
ASN: 13335
: APNIC Pty
Organization: APNIC Pty

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).