Fake News: Όχι πολιτική παρέμβαση, να το λύσουν όσοι το δημιούργησαν

Από το 2016 που είδαμε τον όρο “ψεύτικα νέα” ή fake news να κυκλοφορεί και να γίνεται viral, δεν άργησε πολύ να βρει το δρόμο του στο αμερικανικό λεξικό. Έτσι αν και οι ψεύτικες πληροφορίες στην ψηφιακή εποχή είναι τόσο παλιές όσο και το Internet, το 2016 ήταν η πρώτη φορά που ο όρος αποτυπώθηκε σαν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα.Fake News

Όλοι φαίνεται να κατανοούν το πρόβλημα, τώρα περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Pew Research, δεν θα πρέπει να είναι νομοθέτες αυτοί που θα το λύσουν. Το αντίθετο μάλιστα.

Σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι το χάος ανήκει στις που το δημιούργησαν. Αναφέρουν επίσης ότι επιτρέποντας στους νομοθέτες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, κινδυνεύουμε περαιτέρω με περιορισμό ψηφιακών μας ελευθεριών.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης γίνεται λίγο πιο ριζοσπαστικό.

Το 56% των ερωτηθέντων απάντησε ότι:

Οι εταιρείες θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να περιορίσουν τις ψευδείς πληροφορίες στο διαδίκτυο, ακόμη και αν αυτό περιορίζει την ελευθερία των πληροφοριών.

Ή για να το πούμε διαφορετικά, αναφέρουν ότι “είμαστε εντάξει με εταιρείες τεχνολογίας που περιορίζουν τη ροή πληροφοριών για να σταματήσουν ψεύτικες ειδήσεις, αλλά κατά της κυβέρνησης που θέλει να κάνει το ίδιο.”

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα δεν ακολούθησαν κανένα είδος πολιτικής γραμμής. Η αντίσταση στις κυβερνητικές ενέργειες των ΗΠΑ “προήλθε σχεδόν όλες τις δημογραφικές ομάδες που μελετήθηκαν”, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι μόνες εξαιρέσεις ήταν από αυτούς με γνώσεις γυμνασίου ή όσους ήταν από 50 και άνω.

Μιλώντας για την , το άλλο ενδιαφέρον είναι ότι οι νεότεροι Αμερικανοί που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν και οι πιο ανθεκτικοί στις αλλαγές του κάθε τύπου. Οι ενήλικες από 18 έως και 29 ετών, πιστεύουν ότι ούτε οι ρυθμιστικές αρχές (65 τοις εκατό) ούτε οι εταιρείες τεχνολογίας (56 τοις εκατό) θα πρέπει να περιορίσουν τη ροή πληροφοριών για να σταματήσουν τη διάδοση των fake news.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).