Ο browser Brave διαθέτει πλέον ιδιωτική περιήγηση μέσω Tor

Το Brave, ένας άσημος για τον ευρύ κόσμο, (περιηγητής), κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση που σας δίνει την δυνατότητα να σερφάρετε στο διαδίκτυο ανώνυμα μέσω Tor.

Το πρόγραμμα Brave είναι όμως διάσημο στους κύκλους των χρηστών που ψάχνονται με την ανωνυμία, λόγω των αρχικών χαρακτηριστικών του που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Έρχεται τώρα με το νέο χαρακτηριστικό “Private Tabs with Tor”, για να επιβεβαιώσει την φήμη του στην ασφάλεια.

Η ομάδα Βrave αναφέρει ότι η νέα λειτουργία “Private Tabs with Tor” θα είναι χρήσιμη στους χρήστες που αναζητούν πρόσθετη προστασία πέρα ​​από όση μπορούν να έχουν από τον τοπικό υπολογιστή τους. Οι ιδιωτικές περίοδοι περιήγησης (Private browsing sessions) επινοήθηκαν για να σκουπίζουν τα δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησης μετά την ολοκλήρωση μιας περιόδου περιήγησης. Αλλά αυτός ο τρόπος περιήγησης δεν είναι αδιαφανής για τους ISPs και τους ιστοτόπους στους οποίους επισκέπτεται ένας χρήστης, οι οποίοι μπορούν να καταγράψουν τις κινήσεις του χρήστη.

Η ενσωματωμένη τεχνολογία Tor που υπάρχει πλέον στο Brave, σας δίνει την δυνατότητα να κινήστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, αλλάζοντας τη IP του χρήστη, αφού εκτρέπει την κίνηση του browser μέσω του δικτύου Tor.

Το Brave αν και δεν έχει ακόμα μια σταθερή έκδοση καθώς βρίσκεται υπό ανάπτυξη και ό,τι έκδοση έχει μέχρι στιγμής βγει είναι beta,  είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους που τους ενδιαφέρει η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο λόγος είναι ότι η προεπιλεγμένη διαμόρφωση του Brave μπλοκάρει τις διαφημίσεις, τα σενάρια παρακολούθησης και τα σενάρια εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Οι καρτέλες ιδιωτικής περιήγησης του Brave δεν αποθηκεύουν το ιστορικό περιήγησης ή τα cookies των χρηστών και χρησιμοποιούν επίσης την μηχανή DuckDuckGo (μία μηχανή αναζήτησης που δεν καταγράφει τον χρήστη) ως τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης του προτος περιήγησης.

Η έκδοση του Brave που κυκλοφόρησε σήμερα και η οποία περιλαμβάνει και την υποστήριξη Tor ,είναι η v0.23 beta. Μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Brave. Τρέχει για Windows 32 και 64 Bit, macOS10.9+, και σε 64 bit linux για Debian-Ubuntu-Mint-Fedora-OpenSUSE. Σε smartphone τρέχει σε Android και iOS.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).