Ο browser Brave διαθέτει πλέον ιδιωτική περιήγηση μέσω Tor

Το Brave, ένας άσημος για τον ευρύ κόσμο, browser (περιηγητής), κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση που σας δίνει την δυνατότητα να σερφάρετε στο διαδίκτυο ανώνυμα μέσω Tor.

Το πρόγραμμα περιήγησης Brave είναι όμως διάσημο στους κύκλους των χρηστών που ψάχνονται με την ανωνυμία, λόγω των αρχικών χαρακτηριστικών του που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Έρχεται τώρα με το νέο χαρακτηριστικό “Private Tabs with Tor”, για να επιβεβαιώσει την φήμη του στην ασφάλεια.

Η ομάδα Βrave αναφέρει ότι η νέα λειτουργία “Private Tabs with Tor” θα είναι χρήσιμη στους χρήστες που αναζητούν πρόσθετη προστασία πέρα ​​από όση μπορούν να έχουν από τον τοπικό υπολογιστή τους. Οι ιδιωτικές περίοδοι περιήγησης (Private browsing sessions) επινοήθηκαν για να σκουπίζουν τα δεδομένα από το πρόγραμμα περιήγησης μετά την ολοκλήρωση μιας περιόδου περιήγησης. Αλλά αυτός ο τρόπος περιήγησης δεν είναι αδιαφανής για τους ISPs και τους ιστοτόπους στους οποίους επισκέπτεται ένας χρήστης, οι οποίοι μπορούν να καταγράψουν τις κινήσεις του χρήστη.

  Έχετε συνδεθεί σε λογαριασμούς με το Twitter; Αλλάξτε άμεσα τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας

Η ενσωματωμένη τεχνολογία Tor που υπάρχει πλέον στο Brave, σας δίνει την δυνατότητα να κινήστε ανώνυμα στο διαδίκτυο, αλλάζοντας τη διεύθυνση IP του χρήστη, αφού εκτρέπει την κίνηση του browser μέσω του δικτύου Tor.

Το Brave αν και δεν έχει ακόμα μια σταθερή έκδοση καθώς βρίσκεται υπό ανάπτυξη και ό,τι έκδοση έχει μέχρι στιγμής βγει είναι beta,  είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους που τους ενδιαφέρει η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο λόγος είναι ότι η προεπιλεγμένη διαμόρφωση του Brave μπλοκάρει τις διαφημίσεις, τα σενάρια παρακολούθησης και τα σενάρια εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Οι καρτέλες ιδιωτικής περιήγησης του Brave δεν αποθηκεύουν το ιστορικό περιήγησης ή τα cookies των χρηστών και χρησιμοποιούν επίσης την μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo (μία μηχανή αναζήτησης που δεν καταγράφει τον χρήστη) ως τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης.

Η έκδοση του Brave που κυκλοφόρησε σήμερα και η οποία περιλαμβάνει και την υποστήριξη Tor ,είναι η v0.23 beta. Μπορείτε να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Brave. Τρέχει για Windows 32 και 64 Bit, macOS10.9+, και σε 64 bit linux για Debian-Ubuntu-Mint-Fedora-OpenSUSE. Σε smartphone τρέχει σε Android και iOS.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

2  +  2  =  

Previous Story

Gentoo: Προσοχή! Hacked το GitHub mirror της διανομής

Next Story

WordPress τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε το δικό σας blog