Athena ετοιμαστείτε για τον δορυφόρο του Facebook

Athena: Το , το οποίο εγκατέλειψε τα σχέδια κατασκευής αεροσκαφών, για την παροχή ς στο δια σε απομακρυσμένα τμήματα του κόσμου, επιδιώκει για άλλη μια φορά την εκτόξευση δορυφόρων.

Σύμφωνα με το Wired, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commission) συναντήθηκε αρκετές φορές με εκπροσώπους του Facebook και των θυγατρικών του για να συζητήσουν για εκτοξεύσεις δορυφόρων που θα πετούν σε χαμηλή τροχιά γύρω από την Γη.Athena

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοινωνικό δίκτυο θέλει στείλει στο διάστημα τον Athena, ένα δορυφόρο για την παροχή διαδικτύου, στις αρχές του 2019. Ο δορυφόρος έχει σχεδιαστεί για να “προσφέρει αποτελεσματικά ευρυζωνική πρόσβαση σε περιοχές που δεν καλύπτονται σε ολόκληρο τον κόσμο” και όπως φαίνεται το έχει κατατεθεί στην FCC με την επωνυμία της εταιρείας PointView Tech LLC.

Το Facebook θα συνεργαστεί με την SpaceX, την διαστημική εταιρεία του Elon Musk. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook δοκίμασε να στείλει ένα δορυφόρο στο διάστημα. Το 2016, ένας δορυφόρος του κοινωνικού δικτύου, είχε φορτωθεί σε πύραυλο της SpaceX. Ο δορυφόρος του Facebook προοριζόταν να παρέχει συνδεσιμότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Αφρικής, αλλά ο πύραυλος της SpaceX εξερράγη κατά την εκτόξευσή του.
Στη συνέχεια, το Facebook έστεψε την προσοχή της στο project Aquila, ένα drone πάλι για την παροχή διαδικτύου. Πρόσφατα όμως ανακοίνωσε ότι σταματάει το project.

Ο δορυφόρος Athena είναι ένα ερευνητικό project και το Facebook ανέφερε στο Wired:

Δεν έχουμε τίποτα να αναφέρουμε για το project αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύουμε ότι η δορυφορική τεχνολογία θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της επόμενης γενιάς ευρυζωνικών υποδομών, καθιστώντας δυνατή την ευρυζωνική σύνδεση σε αγροτικές περιοχές όπου η σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι ελλιπής ή ανύπαρκτη.

Ανταγωνιστής του Facebook στο συγκεκριμένο project είναι φυσικά η εταιρεία Alphabet, η οποία εγκατέλειψε επίσης ένα με διανομής συνδέσεων διαδικτύου. Να αναφέρουμε ότι η SpaceX, φαίνεται να είναι η κερδισμένη της υπόθεσης καθώς έχει δρομολογήσει ήδη πρωτότυπα για ένα δίκτυο χιλιάδων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

_________________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).