Dropbox : δεν δώσαμε πρόσβαση σε μη ανώνυμα δεδομένα

Η δεν παραδέχεται ότι ορισμένοι απέκτησαν σε μη ανώνυμα δεδομένα χρηστών της ς.

Ας δούμε πως ξεκίνησαν όλα:

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern, φέρεται να άντλησε από έναν διαχειριστή πληροφοριών της Dropbox, Η μελέτη ασχολιόταν με το πως οι πλατφόρμες συνεργασίας χρησιμοποιούνται από διαφορετικές ομάδες ανθρώπων.Dropbox

Η έρευνα αναφέρει σε κάποιο σημείο ότι η Dropbox “έδωσε [στους ερευνητές] πρόσβαση σε δεδομένα φακέλων” για μια διετία από περίπου 400.000 χρήστες σε 1.000 πανεπιστήμια. Σύμφωνα με την δημοσίευση τα δεδομένα “συγκεντρώθηκαν και ανωνυμοποιήθηκαν” από τους ερευνητές.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι στα δεδομένα υπήρχαν ο “συνολικός αριθμός φακέλων, η δομή κάθε φακέλου και η πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους”. Όμως σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, αυτοί και οι υπάλληλοι της Dropbox “δεν μπορούσαν να δουν προσωπικές πληροφορίες”.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι έβλεπαν “κάθε φάκελο στο Dropbox που συσχετιζόταν με έναν συγκεκριμένο ερευνητή, αυτούς με τους οποίους είχε μοιραστεί το φάκελο, πόσο συχνά είχαν πρόσβαση στο φάκελο, οποιονδήποτε συνδέεται με αυτόν, τη της παραμονής του καθενός σε κάθε project, και τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες διαχειριζόταν τον χρόνο τους στα διάφορα projects.”

Οι παραπάνω αναφορές οδήγησαν σε πάρα πολλές διαμαρτυρίες μέσω του Twitter από γνωστούς ακαδημαϊκούς.

H Dropbox από την άλλη αρνήθηκε κάθε τι από τα παραπάνω με μια δήλωση που απέστειλε ηλεκτρονικά στο ZDNet:

“Το άρθρο περιείχε πραγματικά σφάλματα που προσπαθούμε να διορθώσουμε”, δήλωσε η εκς Τύπου της Dropbοx Elisa Pandolfi.

“Για να είμαστε σαφείς, πριν δώσουμε τα δεδομένα των χρηστών του Dropbox στους ερευνητές, η Drοpbox τα ανωνυμοποίησε μόνιμα, καθιστώντας τυχόν αναγνωρίσιμες πληροφορίες χρήστη μη αναγνώσιμες, όπως τα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα αναγνωριστικά των κοινόχρηστων φακέλων”.

“Η διαδικασία αυτή εμπόδισε [τους ερευνητές] να δουν οποιεσδήποτε από τις προσωπικές πληροφορίες, αλλά τους επέτρεψε να αναλύσουν ανώνυμα τα δεδομένα”, αναφέρει η δήλωση.

Από την άλλη δεν είναι γνωστό αν από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα τους ζητήθηκε η ρητή άδειά τους. Η Drοpbox δεν έχει απαντήσει προς το παρόν. Επίσης, δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο ρόλος ή πρόσβαση που είχε ο εργαζόμενος της εταιρείας στα δεδομένα και γιατί η Drοpbox δεν έλεγξε τα αποτελέσματα πριν δημοσιευθούν.

____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).