Κατεβάστε δωρεάν δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης (HD)

Σας ενδιαφέρουν οι δορυφορικές εικόνες υψηλής πιστότητας (HD); Το πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης που ζούμε μπορούμε να το διαπιστώσουμε μόνο από μακριά. Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να κατεβάσετε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης αλλά και που μπορείτε να βρείτε καταπληκτικά εκπαιδευτικά εργαλεία για να εξερευνήσετε τις γεωγραφικές αλλαγές του πλανήτη μας.
Και οι τρεις λύσεις που αναφέρουμε παρακάτω είναι .

Earth Explorer

Η ιστοσελίδα Earth Explorer ανήκει στην Αμερικάνικη Γεωλογική Υπηρεσία. Οι χάρτες και οι εικόνες που διαθέτει είναι υψηλής ανάλυσης. Τα αφορούν την χώρα (και όχι μόνο), αλλά είναι λεπτομερή και πολύ ενημερωτικά. HD
Οι πληροφορίες συγκεντρώνονται από πηγές όπως το πρόγραμμα τηλεανίχνευσης Landsat καθώς και τις υπηρεσίες εδάφους της NASA.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό επιλογών ερωτήματος για να συνδυάσετε τα αρχεία γεωλογικής έρευνας των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) και να λάβετε τα σύνολα δεδομένων.

Copernicus ή Κοπέρνικος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( Commission ή ΕC), μαζί με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), διαθέτουν το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόγραμμα παρατήρησης της γης. HD
Τα δεδομένα από τους δορυφόρους διατίθενται χωρίς κανένα απολύτως κόστος μέσω ενός hub ανοικτής ς στην ιστοσελίδα. Θα πρέπει να πραγματοποιήσετε εγγραφή για να κατεβάσετε HD δορυφορικές εικόνες.

Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης προσφέρονται στο κοινό με άδεια Creative Commons IGO. Η ποιότητα είναι καλύτερη από τις εικόνες του United States Geological Survey (USGS).

Ρίξτε και μια ματιά στο Sentinel Hub Playground για να κατεβάσετε εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης από τον Sentinel-2.

NASA Worldview

Η Worldview της NASA είναι μια ισχυρή εφαρμογή που σας επιτρέπει να βλέπετε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες της ιστοσελίδας για να ορίσετε μια χρονολογική σειρά και να κάνετε λήψη ενός ιστορικού δεδομένων. HD

Μπορείτε να δοκιμάσετε επίσης να δείτε την Γη τη νύχτα. Πως φαίνεται η Γη μετά το ηλιοβασίλεμα και ποιες είναι περιοχές με τα φώτα; Κατεβάστε τα πάντα στον υπολογιστή σας.

Φυσικά υπάρχει και το Google Earth (αλλά και οι Χάρτες της Google), όμως με τις παραπάνω ιστοσελίδες θα απολαύσετε πολύ καλύτερη ανάλυση (HD) στις εικόνες που σας ενδιαφέρουν.

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).