Ross Ulbricht: το Silk Road ήταν μια πλατφόρμα σαν το eBay

Ο Ross Ulbricht γνωστός και σαν Dread Roberts, ήταν ο ιδρυτής της online Silk Road στο Dark Web. Ο Ulbricht καταδικάστηκε το 2015 για κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνωμοσίας, διακίνησης ναρκωτικών και πειρατείας. Καταδικάστηκε δυο φορές ισόβια χωρίς ή δικαίωμα έφεσης και άλλα 40 χρόνια έξτρα. Ross Ulbricht

Τα τελευταία νέα του Ulbricht προέρχονται από την οικογένειά του, που άνοιξε έναν λογαριασμό στο Twitter τον Ιούνιο.

Μετά την καταδίκη του, η μητέρα του Ross Ulbricht, Lyn Ulbricht, ξεκίνησε την εκστρατεία “Free Rοss Ulbricht“, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την χρησιμοποίηση της υπόθεσης του γιου της σαν μέρος του “αποτυχημένου πολέμου κατά των ναρκωτικών.” Η εκστρατεία περιγράφει την υπόθεση του Ulbricht ως ορόσημο καταστολής της ελευθερίας στο Διαδίκτυο:

Ο δικτυακός τόπος Silk Road ήταν μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου παρόμοια με αυτή του eBay, όπου οι μεμονωμένοι χρήστες επιλέγουν τι να πουλήσουν και τι να αγοράσουν. Είχαν πωληθεί νόμιμα αλλά και παράνομα είδη, και συνήθως μικρές ποσότητες κάνναβης.

Ο Ross είναι καταδικασμένος να πεθάνει στη φυλακή, όχι γιατί έκανε ναρκωτικά ο ίδιος, αλλά για μια ιστοσελίδα που βοηθούσε τους άλλους να το κάνουν. Είναι πολύ σκληρότερη από τις τιμωρίες δολοφόνων, παιδεραστών, βιαστών και άλλων βίαιων ανθρώπων.

Μπορεί να μην πιστεύετε στον Ulbricht και ότι δεν είναι βίαιος, δεδομένου ότι κατηγορήθηκε για έξι ξεχωριστά περιστατικά δολοφονίας με μίσθωση. Αν είχε κριθεί ένοχος για οποιαδήποτε από αυτές τις κατηγορίες, θα μπορούσαμε ασφαλώς να υποθέσουμε ότι είχε έναν αρκετά σκληρό τρόπο αντιμετώπισης των ανταγωνιστών του.

Δεν κρίθηκε ένοχος όμως. Καμία από τις κατηγορίες για δολοφονία δεν εμφανίζεται στην απόφαση της ποινής.

Κατά τη στιγμή της καταδίκης του, ωστόσο, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο μέλη οικογενειών πολλών ανθρώπων που έχουν πεθάνει από ναρκωτικά που αγοράστηκαν μέσω του Silk Road. Αυτοί οι θάνατοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί αλλά δεν αποδεικνύουν ότι ο Ross είναι ένα “βίαιος” παραβάτης.

Οι δικηγόροι και οι υποστηρικτές του Ulbricht πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να καταδικαστεί για τις κατηγορίες μισθωμένων δολοφονιών και ότι η ύπαρξή τους επηρέασε την απόφαση της καταδίκης του.
Το δικαστήριο δεν πίστεψε κανέναν από τους ισχυρισμούς του Ulbricht και παρουσίασε “συντριπτικές αποδείξεις” για το ότι ήταν “προετοιμασμένος, όπως και άλλοι βαρώνοι ναρκωτικών, να προστατεύσει τα κέρδη του πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για δολοφονίες ατομών που απειλούσαν την επιχείρησή του.”

Οι υπερασπιστές του Ross Ulbricht, συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας του, αναρωτιούνται επίσης για το αν οι συγκεκριμένες βασίστηκαν στους ομοσπονδιακούς οι οποίοι κατηγορήθηκαν για κατάχρηση κατά τη διάρκεια της έρευνας για το Silk Road.

Ένας από αυτούς, ο πρώην ειδικός πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας Shaun Bridges, τον Σεπτέμβριο του 2015, παραδέχτηκε την ενοχή του στην κλοπή bitcoins από το Silk Road, ενώ ο άλλος πρώην πράκτορας της DEA, Carl Force, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια πάλι για κλοπή bitcoins από τον Ulbricht.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).