Skype επιτέλους διαθέσιμη η end-to-end κρυπτογράφηση

Τον Ιανουάριο του 2018, η ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει end-to-end για όλους τους χρήστες του Skype.

Από την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται ότι η επιλογή κρυπτογραφημέων συνομιλιών είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες του Skype που χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση της υπηρεσίας.Skype

Η Microsoft άρχισε αρχικά να κυκλοφορεί τη δυνατότητα end-to-end κρυπτογραφημένων ιδιωτικών συνομιλιών στους Insiders από τον Ιανουάριο. Τότε στελέχη της εταιρείας είχαν αναφέρει ότι η κρυπτογράφηση θα λειτουργούσε για τις ηχητικές κλήσεις, μηνύματα κειμένου και εικόνα, χρησιμοποιώντας το βιομηχανικό πρότυπο Signal Protocol της Open Whisper Systems.

Κατά τη της δοκιμαστικής περιόδου, η ιδιωτική συνομιλία λειτουργούσε μόνο για μία συνομιλία ανά συσκευή τη φορά. Όμως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό λειτουργούσε για όλες της πλατφόρμες που κυκλοφορεί η : Windows Desktop, iOS, Mac, και Linux.

Για να χρησιμοποιήσετε την Ιδιωτική συνομιλία (Private Conversation), θα πρέπει να την επιλέξετε από το προφίλ του ατόμου που θέλετε να συνομιλήσετε. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι κλήσεις, τα μηνύματα και οι μεταδόσεις εικόνας/ήχου/βίντεο κρυπτογραφούνται μέχρι τη λήξη της περιόδου σύνδεσης.

Η Microsoft έχει αναφέρει ότι το Skype έχει κρυπτογραφηθεί εδώ και αρκετό καιρό, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256 bit.

Όμως αυτό δεν είναι το ίδιο με την end-to-end κρυπτογράφηση που αναφέρουμε παραπάνω. Εnd-to-end κρυπτογράφηση σημαίνει ότι όχι μόνο το κανάλι επικοινωνίας είναι ασφαλές, αλλά ότι και τα μηνύματα που είναι αποθηκευμένα στους διακομιστές της εταιρείας μπορούν να διαβαστούν μόνο από εκείνους που συμμετέχουν στην συνομιλία.

___________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).