Οι καλύτερες smartphone εφαρμογές για την παρακολούθηση και τη βελτίωση του ύπνου

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, το smartphone τηλέφωνό σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει με μερικές σχετικές εφαρμογές παρακολούθησης του ύπνου σας.

Ο ύπνος, που για τους περισσότερους θεωρείται απόλυτα διαδικασία, για κάποιος είναι πρόβλημα. Ο ύπνος δεν είναι πάντα εύκολος. Και αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε πρόβλημα και να ψάχνετε λύση για καλυτέρευση του ύπνου σας.

Μπορούν όμως τα smartphone να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα; Κάτω από τις σωστές συνθήκες, ναι μπορούν. Ας δούμε τρεις trackers εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Sleep as Android


Το Sleep as Android δεν είναι μόνο μία από τις καλύτερες εφαρμογές παρακολούθησης ύπνου, είναι επίσης μια από τις καλύτερες εφαρμογές ξυπνητηριού για Android. Σας το συνιστούμε να το εγκαταστήσετε ακόμα και αν δεν θα το χρησιμοποιήσετε ως tracker ύπνου ή ξυπνητήρι.

Για παράδειγμα, μπορεί να παίξει νανουρίσματα για να χαλαρώσει το μυαλό σας, έχει επαλήθευση αφύπνισης τύπου CAPTCHA έτσι ώστε να μην το κλείσετε και να ξαναπέσετε για ύπνο, έχει αντίμετρα κατά του ροχαλητού, καταγραφή παραμιλητού στον ύπνο σας, προφύλαξη άπνοιας ύπνου και πολλά άλλα.

Επίσης συνεργάζεται με άλλες wearable ή IOT συσκευές, με λάμπες Philips Hue, με τα κοινωνικά δίκτυα και το .

Κυκλοφορεί μόνο για smartphone Android

Sleep Cycle


Το Sleep Cycle ήταν κάποτε εφαρμογή επί πληρωμή μόνο, αλλά τώρα διαθέτει και μια δωρεάν έκδοση η οποία είναι εξαιρετική. Eίναι διαθέσιμο τόσο στο Android όσο και στο iOS.

Εν ολίγοις, το Sleep Cycle παρακολουθεί τους κύκλους του ύπνου σας και προσπαθεί να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της ελαφρύτερης φάσης του ύπνου σας η οποία φυσικά να βρίσκεται και πλησιέστερα στον χρόνο αφύπνισης. Όταν είστε σε κατάσταση βαθύ ύπνου ένα ξύπνημα μπορεί να σας κάνει γκρινιάρηδες για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ ένα ξύπνημα κατά τη διάρκεια μία ελαφράς κατάστασης ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ανανεωμένοι.

Αλλά μην ανησυχείτε μήπως αργήσετε στην δουλειά σας. Αν κοιμάστε ακόμα και μετά τον χρόνο αφύπνισης, το Sleep Cycle θα σας αναγκάσει να ξυπνήσετε !!!.

Στην πληρωμένη έκδοση του (), μπορείτε να παρακολουθείτε την τάση που έχει ο ύπνος σας, να λαμβάνετε σημειώσεις για να δείτε πώς κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν τον ύπνο σας (όπως η καφεΐνη, η διατροφή και το άγχος), συγκρίνετε τα δεδομένα ύπνου με τα παγκόσμια στατιστικά του ύπνου, να κρατάτε online τα backup των δεδομένων σας και πολλά άλλα.

Κυκλοφορεί τόσο για smartphone Android όσο και για iOS

Good Morning (Καλημέρα Ξυπνητήρι)


Το Good Morning κάνει ουσιαστικά την ίδια δουλειά με τον Sleep Cycle. Η εφαρμογή παρακολουθεί πόσο καλά κοιμάστε χρησιμοποιώντας τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας, στη συνέχεια προσπαθεί να σας ξυπνήσει κατά τη διάρκεια της πιο ελαφριάς φάσης ύπνου σας, ώστε να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο ανανεωμένος(η).

Το Good Morning σε σχέση με το Sleep Cycle, έχει λεπτομερείς στατιστικές που σας παρουσιάζονται με πιο γραφιστικό τρόπο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε στόχους ύπνου και υπενθυμίσεις που σας βοηθήσουν προς μια πιο υγιή ρουτίνα ύπνου. Με την λειτουργία “Nightstand” μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως δίπλα στο κρεβάτι.

Κυκλοφορεί τόσο για Android (δωρεάν) όσο και για iOS ($ 5)

Πέρα από αυτά, υπάρχουν και άλλα προγράμματα, τα οποία δεν είναι trackers, δεν κάνουν δηλαδή παρακολούθηση ύπνου, αλλά μπορούν να σας βοηθήσουν με άλλους τρόπους. Τέτοιου είδους εφαρμογές είναι αυτές με φίλτρα μπλε φωτισμού, με χαλαρωτική μουσική κλπ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).