Hack back πολιτική για επιθέσεις στο διαδίκτυο από τις ΗΠΑ

πολιτική από τις ΗΠΑ: Ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος να διακόψει τις πριν φτάσουν στα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών των ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα νέο στρατηγικό σχέδιο του Πενταγώνου των Ηνωμένων Πολιτειών. Hack

Το Υπουργείο ς (Department of Defence ή DoD) ενημέρωσε (PDF) την στρατηγική του για το για πρώτη φορά από το 2015, υποστηρίζοντας μια πιο επιθετική προσέγγιση από ό, τι πριν.

Με το αμφιλεγόμενο σχέδιο της νέας στρατηγικής, οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να «υπερασπιστούν, να διαταράξουν ή να σταματήσουν κάθε κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο από την πηγή της, συμπεριλαμβανομένης και της δραστηριότητας που δεν αφορά τις ένοπλες δυνάμεις της.”

Λευκός Οίκος: 57 με 109 δις κόστισαν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Το DoD δήλωσε ότι αυτό σημαίνει ότι θα “αντιμετωπίζουμε απειλές πριν φτάσουν στα δίκτυα των ΗΠΑ”.
Πρόκειται για μια τολμηρή αλλά δυνητικά επικίνδυνη στρατηγική (hack back), καθώς συχνά είναι πολύ δύσκολος ο εντοπισμός των επιθέσεων, ειδικά όταν πραγματοποιούνται από συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών τα οποία έχουν παραβιαστεί, για να αποκρύψουν την αληθινή ταυτότητα και την τοποθεσία των εισβολέων.

Το DoD δήλωσε ότι επιθυμεί να δημιουργήσει μια “θανατηφόρα” δύναμη για την καταπολέμηση των hacks που αφορούν οπλικά συστήματα, αλλά και για την αντιμετώπιση κακόβουλων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι αρκετές χώρες (Ρωσία, Κίνα, Βόρεια Κορέα και Ιράν) έχουν χρησιμοποιήσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για να κλέψουν μυστικά ή να παρέμβουν στην πολιτική των ΗΠΑ, και η νέα στρατηγική στον κυβερνοχώρο φαίνεται να αποτελεί ένα μέρος της προσπάθειας της αμερικανικής κυβέρνησης να αποτρέψει αυτές τις επιθέσεις.

Φυσικά, και οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να κατασκοπεύουν τους ανταγωνιστές τους, και μάλιστα το αναφέρουν ξεκάθαρα:

“Θα διεξαγάγουμε επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο για να συλλέγουμε πληροφορίες και να προετοιμάσουμε τις στρατιωτικές ικανότητές μας στον κυβερνοχώρο. Θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση κρίσης ή σύγκρουσης”.

Ωστόσο, αν και οι ΗΠΑ προσπαθούν εδώ και καιρό να βρουν μια λύση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις στα δίκτυά τους, δεν φαίνεται να μπορούν να δημιουργήσουν αξιόπιστες υποδομές.

Η ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές ήταν γεγονός και η Αμερική δεν φάνηκε ικανή να αντιδράσει. Το κράτος προσπαθεί να ονομάσει τον και ίσως να αποθαρρύνει τους επιτιθέμενους με κυρώσεις, αλλά τα μέτρα αυτά δεν φαίνεται να επαρκούν.
Μάλλον θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι το διαδίκτυο δεν είναι για μεγάλα μυστικά…

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).