Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update


Από σήμερα μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση τα Windows 10 October 2018 Update (ver 1809). Δείτε πως να την κάνετε και τι θα συναντήσετε.

windows 10 october - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Το πολυ-αναμενόμενο update October 2018 των Windows 10 είναι ήδη διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να το κατεβάσει και να το εγκαταστήσει, χωρίς να περιμένει την Microsoft να το κάνει αυτόματα στις 9 Οκτωβρίου. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή: Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις > Ενημέρωση και Ασφάλεια και απλά πατήστε το πλήκτρο “Έλεγχος για Ενημερώσεις”.

1809 update 1 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Από εκεί και πέρα κάθεστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και περιμένετε να Windows να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτόματα θα βρουν το October 2018 Update, γνωστό και ως έκδοση 1809 και θα αρχίσουν να το κατεβάζουν. Πιθανά να βρουν και κάποιο άλλο update κάποιου προγράμματος, αναλόγως των ρυθμίσεων που έχετε κάνει, και θα τα κατεβάζουν μαζί. Δεν μας ενοχλεί αυτό.

1809 update 2 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Θα πρέπει να κάνετε υπομονή σε αυτό το update καθότι θεωρείται μεγάλη έκδοση, με αρκετές αλλαγές, και τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Αφού κατέβει, αυτόματα θα ξεκινήσει και την εγκατάσταση. Και ενώ εσείς μπορείτε ταυτόχρονα να δουλεύεται κάτι άλλο, θα ειδοποιηθείτε για την έναρξη της εγκατάστασης με ένα σχετικό παράθυρο ενημέρωσης.

1809 update 3 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης τα Windows κάνουν έλα έλεγχο των εγκατεστημένων προγραμμάτων σας και αν βρουν κάποιο που δεν είναι συμβατό με την νέα έκδοση θα λάβετε ένα παράθυρο ενημέρωση, ως παρακάτω.

1809 update 4 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Στην περίπτωσή μας προχωρήσαμε στην κατάργηση του Oracle VirtualBox 5.2.8 αφού πρόκειται για δωρεάν πρόγραμμα και σίγουρα η Oracle θα βγάλει νέα συμβατή έκδοση (αν δεν το έχει κάνει ήδη).

Στην συνέχεια τα Windows προχωρούν στην ολοκλήρωση του ελέγχου του υπολογιστή σας με μία νέα σχετική ενημέρωση και δεν σας ενοχλούν ξανά μέχρι να τελειώσουν τον έλεγχο αυτό.

1809 update 5 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Αν έχετε απορία σε ποιο ποσοστό εγκατάστασης βρίσκονται δεν έχετε παρά να ανοίξετε ξανά τις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και Ασφάλεια και να δείτε που βρίσκονται.

1809 update 6 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Όταν τελειώσουν με την εγκατάσταση θα σας ειδοποιήσουν με το παρακάτω παράθυρο. Θα πρέπει να πατήστε μία από τις τρεις επιλογές, είτε να γίνει η επανεκκίνηση άμεσα είτε να ζητήσετε αναβολή είτε να ορίσετε την ώρα της τελικής εγκατάστασης. Για την μέχρι τώρα διαδικασία θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά και για την υπόλοιπη άλλα 10, αναλόγως βέβαια την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

1809 update 7 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Αν πατήσετε το πλήκτρο επανεκκίνηση τώρα ο υπολογιστή σας θα ξεκινήσει την τελική εγκατάσταση των Widows 10 October Update και θα κάνει αυτόματα αρκετές επανεκκινήσεις, Στην περίπτωσή μας έκανε άλλες τρεις εκτός της αρχικής. Σε αυτό το σημείο λάβετε υπόψην σας ότι αν κάτι πάει στραβά με την ηλεκτρική τροφοδοσία του υπολογιστή τότε θα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τα updates κρατάνε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν ξεκινήσουν οτιδήποτε αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να επαναφέρουμε την προηγούμενη κατάσταση αν έχουμε κόψει την διαδικασία της ενημέρωσης στην μέση. Φροντίστε λοιπόν να μην διακόψετε την ηλεκτρική παροχή πριν ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία, ακόμα και αν βλέπετε την οθόνη σας μαύρη χωρίς να κάνει καμμία κίνηση. Όπως σας είπαμε και παραπάνω χρειάζεται υπομονή.

Με την ολοκλήρωση του update τα Windows θα ανοίξουν τον Edge και θα σας καλωσορίσουν στο October Update.

1809 update 8 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Η καρτέλα θα σας ενημερώνει για τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά των νέου 1809 και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε το πλήκτρο GET STARTER κάτω από το “See what else in new in this update”.

Θα ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα των Windows “Συμβουλές” που θα σας πληροφορεί για τι θα δείτε στο νέο αυτό update.

1809 update 9 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Πατήστε το “Τι νέο υπάρχει” για να πληροφορηθείτε σχετικά.

1809 update 10 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

1809 update 11 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Επιπλέον στις συμβουλές θα δείτε και άλλα θέματα με συμβουλές και κόλπα. Μία περιήγηση σε όλα αυτά θα σας διαφωτίσει σχετικώς.

1809 update 12 - Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Όσο αναφορά για το VirtualBox? Εγκαταστήσαμε την τελευταία έκδοση 5.2.18 και δούλεψε μία χαρά.


Λήψη νέων αναρτήσεων μέσω email:

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News

3 Comments

  1. εμένα απο λάθος ενω είχα win 10 home μπηκε το education μπορει να γίνει ομαλά η ενημερωση?χρειαζεται κατι πριν το εγκαταστησω?

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.