Τι θα συναντήσετε στην εγκατάσταση των Windows 10 October 2018 Update

Από σήμερα μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση τα Windows 10 October 2018 Update (ver 1809). Δείτε πως να την κάνετε και τι θα συναντήσετε.

Το πολυ-αναμενόμενο update October 2018 των Windows 10 είναι ήδη διαθέσιμο για όποιον επιθυμεί να το κατεβάσει και να το εγκαταστήσει, χωρίς να περιμένει την Microsoft να το κάνει αυτόματα στις 9 Οκτωβρίου. Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή: Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις > Ενημέρωση και Ασφάλεια και απλά πατήστε το πλήκτρο “Έλεγχος για Ενημερώσεις”.

Από εκεί και πέρα κάθεστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και περιμένετε να Windows να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτόματα θα βρουν το October 2018 Update, γνωστό και ως έκδοση 1809 και θα αρχίσουν να το κατεβάζουν. Πιθανά να βρουν και κάποιο άλλο update κάποιου προγράμματος, αναλόγως των ρυθμίσεων που έχετε κάνει, και θα τα κατεβάζουν μαζί. Δεν μας ενοχλεί αυτό.

Θα πρέπει να κάνετε υπομονή σε αυτό το update καθότι θεωρείται μεγάλη έκδοση, με αρκετές αλλαγές, και τα πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. Αφού κατέβει, αυτόματα θα ξεκινήσει και την εγκατάσταση. Και ενώ εσείς μπορείτε ταυτόχρονα να δουλεύεται κάτι άλλο, θα ειδοποιηθείτε για την έναρξη της εγκατάστασης με ένα σχετικό παράθυρο ενημέρωσης.

Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης τα Windows κάνουν έλα έλεγχο των εγκατεστημένων προγραμμάτων σας και αν βρουν κάποιο που δεν είναι συμβατό με την νέα έκδοση θα λάβετε ένα παράθυρο ενημέρωση, ως παρακάτω.

  Satya Nadella, ο νέος CEO της Microsoft

Στην περίπτωσή μας προχωρήσαμε στην κατάργηση του Oracle VirtualBox 5.2.8 αφού πρόκειται για δωρεάν πρόγραμμα και σίγουρα η Oracle θα βγάλει νέα συμβατή έκδοση (αν δεν το έχει κάνει ήδη).

Στην συνέχεια τα Windows προχωρούν στην ολοκλήρωση του ελέγχου του υπολογιστή σας με μία νέα σχετική ενημέρωση και δεν σας ενοχλούν ξανά μέχρι να τελειώσουν τον έλεγχο αυτό.

Αν έχετε απορία σε ποιο ποσοστό εγκατάστασης βρίσκονται δεν έχετε παρά να ανοίξετε ξανά τις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και Ασφάλεια και να δείτε που βρίσκονται.

Όταν τελειώσουν με την εγκατάσταση θα σας ειδοποιήσουν με το παρακάτω παράθυρο. Θα πρέπει να πατήστε μία από τις τρεις επιλογές, είτε να γίνει η επανεκκίνηση άμεσα είτε να ζητήσετε αναβολή είτε να ορίσετε την ώρα της τελικής εγκατάστασης. Για την μέχρι τώρα διαδικασία θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά και για την υπόλοιπη άλλα 10, αναλόγως βέβαια την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Αν πατήσετε το πλήκτρο επανεκκίνηση τώρα ο υπολογιστή σας θα ξεκινήσει την τελική εγκατάσταση των Widows 10 October Update και θα κάνει αυτόματα αρκετές επανεκκινήσεις, Στην περίπτωσή μας έκανε άλλες τρεις εκτός της αρχικής. Σε αυτό το σημείο λάβετε υπόψην σας ότι αν κάτι πάει στραβά με την ηλεκτρική τροφοδοσία του υπολογιστή τότε θα πράγματα θα είναι δύσκολα. Τα updates κρατάνε πάντα ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν ξεκινήσουν οτιδήποτε αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να επαναφέρουμε την προηγούμενη κατάσταση αν έχουμε κόψει την διαδικασία της ενημέρωσης στην μέση. Φροντίστε λοιπόν να μην διακόψετε την ηλεκτρική παροχή πριν ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία, ακόμα και αν βλέπετε την οθόνη σας μαύρη χωρίς να κάνει καμμία κίνηση. Όπως σας είπαμε και παραπάνω χρειάζεται υπομονή.

  Microsoft Edge ποιος είπε ότι δεν μπορεί να απεγκατασταθεί;

Με την ολοκλήρωση του update τα Windows θα ανοίξουν τον Edge και θα σας καλωσορίσουν στο October Update.

Η καρτέλα θα σας ενημερώνει για τα πολύ βασικά χαρακτηριστικά των νέου 1809 και αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε το πλήκτρο GET STARTER κάτω από το “See what else in new in this update”.

Θα ανοίξει το βοηθητικό πρόγραμμα των Windows “Συμβουλές” που θα σας πληροφορεί για τι θα δείτε στο νέο αυτό update.

Πατήστε το “Τι νέο υπάρχει” για να πληροφορηθείτε σχετικά.

Επιπλέον στις συμβουλές θα δείτε και άλλα θέματα με συμβουλές και κόλπα. Μία περιήγηση σε όλα αυτά θα σας διαφωτίσει σχετικώς.

Όσο αναφορά για το VirtualBox? Εγκαταστήσαμε την τελευταία έκδοση 5.2.18 και δούλεψε μία χαρά.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

3 Comments

Leave a Reply
  1. εμένα απο λάθος ενω είχα win 10 home μπηκε το education μπορει να γίνει ομαλά η ενημερωση?χρειαζεται κατι πριν το εγκαταστησω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  8  =  13