Rolls-Royce και Intel για αυτόνομα πλοία

Μετά από δύο χρόνια συν με την Intel, η Rolls-Royce κυκλοφόρησε ένα νέο σύστημα ευφυούς ευαισθητοποίησης για τη ναυτιλία.

Το σύστημα λειτουργεί με AI και θα χρησιμοποιηθεί σαν τα μάτια και τα αυτιά μεγάλων πλοίων, φέρνοντάς τα ένα βήμα πιο κοντά στην αυτονομία, σύμφωνα με τον Kevin Daffey, διευθυντή της Rolls-Royce στο τμήμα της τεχνολογία για την πλοήγηση.Rolls-Royce

Το Σύστημα Ευφυούς Ευαισθητοποίησης (ή System) επεξεργάζεται αυτόματα δεδομένα από LIDAR, ραντάρ, θερμικές κάμερες, κάμερες HD, δορυφ και δελτία καιρού. Με όλα αυτά τα δεδομένα, ένα πλοίο θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, ανιχνεύοντας αντικείμενα αρκετά χιλιόμετρα μακριά.

Όλα αυτά τα δεδομένα θα ξεπερνούν το ένα TB ημερησίως, όπως δήλωσε ο Daffey. Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται στο πλοίο χρησιμοποιώντας Intel 3D NAND SSDs. Το σύστημα θα συλλέγει περίπου δεδομένα για ένα μήνα στο πλοίο πριν τα ανεβάσει στο cloud.

Εν τω μεταξύ, το σύστημα θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Xeon Scalable στα πλοία και .

Μετά την εκπαίδευση ενός συστήματος για αρκετούς μήνες σε ένα ιαπωνικό επιβατηγό πλοίο, ο Daffey δήλωσε ότι η Rolls-Royce θα διαθέσει την αυτόνομη τεχνολογία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

“Ο σκοπός είναι να αυξηθεί η ασφάλεια στη ναυτιλία”, ανέφερε, σημειώνοντας ότι περίπου το 70% έως 80% των ατυχημάτων στη θάλασσα προκαλούνται από κάποιο ανθρώπινο λάθος.

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).