Kyocera KY-O1L: Κινητό τηλέφωνο μεγέθους πιστωτικής κάρτας

Η Kyocera υποστηρίζει ότι ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να είναι απλά μόνο ένα τηλέφωνο και φέρνει το smartphone KY-01L σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, σε αντίθεση με τα θηριώδη νέα μοντέλα της Apple.

Kyocera

Με την Apple και τους περισσότερους κατασκευαστές συσκευών Android, να κατασκευάζουν ολοένα και μεγαλύτερα τηλέφωνα, είναι αρκετά σαφές πού πηγαίνει η αγορά των smartphones, τουλάχιστον για το βραχύ χρονικό διάστημα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες εταιρείες που να κινούνται αντίθετα με αυτή την τάση, φέρνοντας μικρότερες και όχι μεγαλύτερες συσκευές. Στην αρχή αυτής της εβδομάδας, ακούσαμε ότι η εταιρεία Palm έκανε επανεκκίνηση της δραστηριότητάς της με ένα πολύ μικρό τηλέφωνο που σίγουρα δεν προορίζεται να είναι η κύρια φορητή υπολογιστική συσκευή σας. Αλλά η εταιρεία Kyocera φέρνει ένα ακόμη μικρότερο smartphone, το KY-01L.

Η αλήθεια είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία παράγει χρόνια τώρα ασυνήθιστα σχέδια τηλεφώνων, όπως για παράδειγμα παλαιότερα είχε φτιάξει ένα κινητό τηλέφωνο διπλής οθόνης τύπου Nintendo DS. Το τελευταίο πείραμα της είναι το KY-O1L, ένα τηλέφωνο που πιθανώς θα χωρέσει σε μία από τις υποδοχές πιστωτικών καρτών στο πορτοφόλι σας. Δυστυχώς, κυκλοφορεί μόνο στην Ιαπωνία, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα που αξίζει να δούμε ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στην Ιαπωνία.

Το KY-O1L έχει οθόνη ePaper 2,8 ιντσών, την ίδια τεχνολογία που υπάρχει σε μερικούς ηλεκτρονικούς αναγνώστες. Το τηλέφωνο έχει διαστάσεις μόλις 91mm × 55mm × 5,3mm και ζυγίζει 47 γραμμάρια. Για λόγους σύγκρισης, το XS είναι 143,6mm × 70,9mm × 7,7mm και το XS Max είναι 157,5mm × 77,4mm × 7,7mm αντίστοιχα. Ο ιαπωνικός φορέας NTT Docomo, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το KY-O1L, ισχυρίζεται ότι είναι το λεπτότερο smartphone του κόσμου.

Το KY-O1L δεν εκτελεί iOS ή Android και δεν διαθέτει κατάστημα εφαρμογών. Δεν έχει επίσης κάμερα. Έχει όμως ενσωματωμένες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος ς στο Web, μιας αριθμομηχανής και ενός ημερολογίου, έτσι είναι βέβαιο ότι είναι τεχνικά ένα smartphone. Έχει μια μπαταρία 380mAh, η οποία ακούγεται πολύ μικρή, αλλά η οθόνη ePaper δεν πρέπει να χρησιμοποιεί πάρα πολύ ενέργεια, οπότε δεν θα εκπλαγούμε αν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι καλή, ανεξάρτητα με την χωρητικότητά της.

Το KY-O1L θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία από την εταιρεία NTT Docomo στα τέλη Νοεμβρίου για ¥ 32,000 ή περίπου 248 ευρώ με την τρέχουσα συναλλαγματικής ισοτιμία.

Γενικότερα ο σχεδιασμός του KY-O1L θεωρεί ότι μερικές φορές ένα τηλέφωνο δεν χρειάζεται να είναι μια συσκευή που προορίζεται να χρησιμοποιείται σε κάθε πτυχή της ζωής σας. Μερικές φορές, μπορεί να είναι μόνο ένα τηλέφωνο με μερικά extras, όπως ήταν παλαιότερα ο κανόνας στα κινητά τηλέφωνα.

Δείτε παρακάτω μία επίδειξη του τηλεφώνου της Kyocera.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).