Progressive Web Apps εγκατάσταση στον Chrome

Web Apps: Η Google κυκλοφόρησε χθες τον Chrome 70 με μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες του προγράμματος να εγκαθιστούν Progressive Web Apps (PWA) στον browser.

Οι εφαρμογές PWA μετατρέπουν ιστοσελίδες και υπηρεσίες στο Διαδίκτυο σε κάτι που συμπεριφέρεται περισσότερο σαν εφαρμογές. Η προσέγγιση αυτή έχει κάποια πλεονεκτήματα, π.χ. οι χρήστες μπορούν να ξεκινήσουν τις εφαρμογές από την επιφάνεια εργασίας του λειτουργικού συστήματος, η να χρησιμοποιήσουν ακόμη και την υπηρεσία χωρίς σύνδεση, υπό την προϋπόθεση ότι η υπηρεσία το υποστηρίζει.Progressive Web Apps

Η offline υποστήριξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εφαρμογή και τη λειτουργικότητα που παρέχει. Ένα Notepad PWA για παράδειγμα θα μπορεί να λειτουργεί μια χαρά χωρίς σύνδεση, ενώ μια υπηρεσία όπως το Spotify ή το Twitter δεν θα λειτουργεί ή θα λειτουργεί μόνο με περιορισμένες , καθώς απαιτεί σύνδεση στο Internet για τη λήψη δεδομένων στη συσκευή του χρήστη.

Τα PWA μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν λειτουργίες που παρέχει το λειτουργικό σύστημα. Στα 10, για παράδειγμα, οι εφαρμογές μπορούν να κάνουν χρήση του κέντρου ειδοποιήσεων του λειτουργικού συστήματος ή να ακολουθήσουν ορισμένους κανόνες και πολιτικές του λειτουργικού.

Σημείωση: Οι χρήστες συσκευών με Linux και MacOS θα πρέπει να ενεργοποιήσουν την πολιτική ρυθμίζοντας το παρακάτω flag στο enabled:

chrome://flags/#enable-desktop-pwas

Η Google σχεδιάζει να διαθέσει προεπιλεγμένη υποστήριξη για αυτά τα συστήματα από τον Chrome 72.

Ο Google Chrome όπως προαναφέραμε υποστηρίζει το χαρακτηριστικό Progressive Web Application από τον Chrome 70 που κυκλοφόρησε χθες. Έτσι αν θέλετε να εγκαταστήσετε μια PWA εφαρμογή στον browser σας θα πρέπει αρχικά να επισκεφθείτε την σελίδα που περιέχει την εφαρμογή. Για παράδειγμα αναφέρουμε την σελίδα της εφαρμογής notepad. Αν κάνετε τώρα κλικ στο Μενού – Εγκατάσταση AppName μπορείτε να την εγκαταστήσετε.

Το Chrome φορτώνει την εφαρμογή στο UI του και αργότερα την προσθέτει στη λίστα εγκατεστημένων εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος. Οι χρήστες των Windows 10 μπορούν να την βρουν και στο μενού “”.

Ο Chrome παραθέτει όλα τα εγκατεστημένα PWA και δίνει στους χρήστες επιλογές διαχείρισης. Η Google αποφάσισε να τις ενσωματώσει σαν εφαρμογές στο πρόγραμμα περιήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εμφανίσετε όλα τα εγκατεστημένα PWA ανοίγοντας την εσωτερική σελίδα

chrome://apps/

Να αναφέρουμε ότι αν και η υποστήριξη των PWA από Chrome λειτουργεί άμεσα και είναι αρκετά απλή, η Google δεν διαθέτει ακόμη κάποιο Store για Progressive Web Apps.

Η εταιρεία θα μπορούσε να προσθέσει τις εφαρμογές στο Chrome Web Store κάποια στιγμή. Όμως εφόσον δεν υπάρχουν, όσοι χρήστες του Chrome θέλουν να εγκαταστήσουν PWAs θα πρέπει να επισκεφτούν την ακριβή διεύθυνση URL που προσφέρεται στο PWA και να κάνουν κλικ στο Μενού – Εγκατάσταση για να το εγκαταστήσουν.

_______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).