Windows 10: ταχύτερα συστήματα με αστερίσκο

Έρχονται ταχύτερα Windows 10: Ο υπολογιστής σας έγινε πιο αργός από τότε που η Microsoft επιδιόρθωσε τα ελαττώματα για το Specter τον Ιανουάριο του 2018. Οι υπολογιστές δε που είχαν κατασκευαστεί πριν από το 2015 επιβραδύνθηκαν ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με την εταιρεία η επόμενη ενημερωμένη των Windows 10 θα σταματήσει αυτά τα προβλήματα, καθιστώντας τον υπολογιστή σας γρηγορότερο.Windows 10

Την επιδιόρθωση που αναφέρει η Microsoft θα την δούμε στην ενημέρωση των Windows 10 που είναι γνωστή με την κωδική ονομασία 19H1. Η συγκεκριμένη έκδοση βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και δοκιμάζεται από τους Insiders. Έτσι όσοι επιθυμούν μπορούν να εγκαταστήσουν μια πρόωρη, ασταθή έκδοση (*) των Windows 10 άμεσα. Η Microsoft θα την κυκλοφορήσει επίσημα γύρω στον Απρίλιο του 2019.

Οι πληροφορίες έρχονται μέσω του Mehmet Iyigun της Microsoft, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα του πυρήνα των Windows.

Ο τεχνικός εξήγησε στο twitter ότι η Microsoft έχει ενεργοποιήσει πλέον το “retpoline” και το “import optimization” στα νέα builds των Windows 10. Μαζί, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά θα κάνουν τα Windows 10 ταχύτερα.

Δεν είμαστε σίγουροι για το import optimization που αναφέρει η Microsoft, αλλά το retpoline χρησιμοποιείται σε ορισμένα συστήματα Linux από τον Ιανουάριο του 2018. Το Retpoline αναπτύχθηκε από την Google και είναι ένας ταχύτερος τρόπος αποκλεισμού των επιθέσεων που στοχεύουν το Specter με “αμελητέες επιπτώσεις στην απόδοση” σύμφωνα με την Google. Μπορείτε δείτε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το Retpoline στην ιστοσελίδα της Google.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ερευνητής ς Alex Ionescu διαπίστωσε ότι η ταχύτητα βελτιώθηκε πράγματι στο δοκιμαστικό του σύστημα.

Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε και ένα παιχνίδι που παρατηρούμε να συμβαίνει για άλλη μια φορά από την Microsoft. Η εταιρεία κοιτάζοντας να ολοκληρώσει τον στόχο του 2015 “Τα Windows 10 σε ένα συσκευές” προβάλει μέσω της κύριας πλατφόρμας δοκιμών νέα χαρακτηριστικά του λειτουργικού.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα Windows Insider σαν πρόγραμμα δοκιμών έχει αποτύχει και έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα για αυτό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει αν σκεφτεί κανείς το ίδιο πρόγραμμα σαν τμήμα marketing της εταιρείας.

Έτσι λοιπόν η παραπάνω δημοσίευση δίνει ακόμη ένα λόγο για την αναβάθμιση παλαιότερων συστημάτων σε Windows 10, καθώς τα συστήματα με Windows 7 (ή 8) δεν θα επιδιορθώνονται με την λύση που ανακοίνωσε ο Mehmet Iyigun.

Τυχαίο;

(*) όσο κι αν προσπαθήσω να μην είμαι σκωπτικός δεν μπορώ να μην προσθέσω ακόμα ότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πια με την “σταθερότητα” των εκδόσεων του λειτουργικού.

_________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).