Firefox με ProtonVPN, νέα συνεργασία της Mozilla

Το ίδρυμα Mozilla ξεκίνησε σήμερα δοκιμές VPN στον Firefox σε συνεργασία με την Ελβετική εταιρεία ProtonVPN σε μερικούς χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ναι το ίδρυμα Mozilla δεν ανέπτυξε κάποιο δικό του δίκτυο VPN αλλά θα συνεργαστεί με την ProtonVPN για να χρησιμοποιήσει το δικό της δίκτυο.Firefox

Οι δοκιμές ξεκίνησαν στις 22 Οκτωβρίου 2018 στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα δείγμα χρηστών του Firefox 62. Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο επιλογής των χρηστών που κλήθηκαν να δοκιμάσουν την υπηρεσία, αλλά οι τυχεροί θα μπορούν να επισκέπτονται σελίδες, και να παρακολουθούν streaming, κρυπτογραφημένα μέσα από τον Firefox.
Η τιμή της συνδρομής είναι η ίδια με την τιμή που καταβάλλουν οι χρήστες για μια μηνιαία συνδρομή της ProtonVPN όταν εγγράφονται στην υπηρεσία.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε αν οι χρήστες του Firefox θα έχουν κάποια έκδοση στη μηνιαία τιμή της ProtonVPN.
Το πακέτο που θα χρησιμοποιήσει ο Firefox θα δίνει στους χρήστες του browser σε ένα πλήρες VPN που θα μπορούν να εφαρμόσουν σε όλο το σύστημά τους και όχι μόνο στο πρόγραμμα ς.

Οι επικριτές θα μπορούσαν να πουν ότι το ίδρυμα Mozilla χρησιμοποιεί διαφημίσεις γιατί ο Firefox ενδέχεται να εμφανίζει συστάσεις στους χρήστες να εγγραφούν στην ProtonVPN.
Όμως όπως κι αν το κάνουμε τα VPN βελτιώνουν την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια κατά την περιήγησή σας.

Προς το παρόν, όπως αναφέραμε και παραπάνω οι λεπτομέρειες για τη νέα υπηρεσία (όπως το κόστος) δεν έχουν αποκαλυφθεί και έτσι δεν είναι σαφές αν το ίδρυμα Mozilla θα κερδίζει επαναλαμβανόμενα έσοδα από τις ή λάβει μια μόνο εφάπαξ πληρωμή.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα 10 δολάρια ανά μήνα είναι μια αρκετά υψηλή τιμή για ένα VPN, αφού μπορείτε να έχετε αξιόπιστες με τα μισά χρήματα. Έτσι αν το ίδρυμα Mozilla καταφέρει να προσφέρει μια καλύτερη τιμή, θα ήταν πάρα πολύ καλό για τους χρήστες του Firefox.

Φυσικά το ιδανικό θα ήταν αν το ίδρυμα Mozilla δημιουργούσε ένα δικό της δίκτυο VPN, αλλά αυτό κοστίζει.

_________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).