Windows 10 στην έκδοση 1803 νέα προβλήματα!

Windows 10 Νέο Bug! Η Microsoft επιβεβαίωσε στις 8 Νοεμβρίου 2018 ότι η αλλαγή των προεπιλεγμένων εφαρμογών για το άνοιγμα διαφόρων αρχείων δεν λειτουργεί σε ορισμένους των Windows 10 στην έκδοση 1803.

Windows 10Τα Windows συσχετίζουν τους διάφορους τύπους αρχείων όπως .txt, .pdf ή .jpg, .png με συγκεκριμένα προτα που ανοίγουν ή επεξεργάζονται τα αρχεία όταν ο χρήστης κάνει διπλό κλικ πάνω τους ή όταν κάνει δεξί κλικ σε ένα και χρησιμοποιεί το “άνοιγμα με”.

Όλες οι εκδόσεις των Windows χρησιμοποιούν ορισμένες προεπιλεγμένες εφαρμογές για το άνοιγμα διαφορετικών τύπων αρχείων. Τα έγγραφα κειμένου (.txt) ανοίγονται στο Notepad από προεπιλογή και οι εικόνες με την εφαρμογή Φωτογραφίες.Windows 10

Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τις συσχετίσεις αρχείων έτσι ώστε τα αρχεία να ανοίγουν με τις εφαρμογές που προτιμούν. Τα έγγραφα κειμένου θα μπορούσαν για παράδειγμα να ανοίξουν στο και οι εικόνες σε κάποιο πρόγραμμα προβολής εικόνων που είναι ταχύτερο από την εφαρμογή Φωτογραφίες της Microsoft.

Τα Windows 10 υποστηρίζουν δύο κύριες επιλογές για να αλλάξετε τις συσχετίσεις αρχείων στο . Οι σύνδεσμοι μπορούν να τροποποιηθούν από την διαδρομή Ρυθμίσεις – Εφαρμογές – Προεπιλεγμένες εφαρμογές ή με τη βοήθεια του μενού “Άνοιγμα με.”

H συγκεκριμένη λειτουργία λοιπόν, δεν ανταποκρίνεται όταν διαχειριστές και χρήστες προσπαθούν να αλλάξουν τις συσχετίσεις αρχείων στα Windows 10 της έκδοσης 1803. Υπάρχουν μάλιστα και ορισμένοι που αναφέρουν το ίδιο σφάλμα στα τελευταία Windows 10 της έκδοσης 1809.

Αν και τα Windows σας επιτρέπουν την χρήση κάποιας άλλης εφαρμογής, μετά την αποθήκευση οι ρυθμίσεις επανέρχονται στην αρχική κατάσταση.

Η Microsoft αναγνώρισε το ζήτημα και το πρόσθεσε (και αυτό, μαζί με τα άλλα) στη λίστα με τα γνωστά ζητήματα της KB4462919 που κυκλοφόρησε στις 9 Οκτωβρίου του 2018.

__________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).