Αναζήτηση torrents μέσα από το qBittorrent

Γνωρίζατε ότι το δημοφιλές qBittorrent έχει λειτουργίες torrent των Bay, ExtraTorrent, Demonoid, Legit Torrents και , που σας κατεβάζουν απευθείας torrents χωρίς διαμεσολάβηση;

Υπάρχουν πολλές επιλογές ς αρχείων torrent. Οι συνήθεις είναι μέσω της χρήση ιστοσελίδων torrent και γενικών μηχανών αναζήτησης σε δημόσια ή ιδιωτικά φόρουμ, από ιχνηλάτες ή εξειδικευμένο λογισμικό αναζήτησης tοrrent. Το qBittorrent υποστηρίζει την αναζήτηση torrents κατευθείαν από το περιβάλλον του χωρίς να απαιτείται κάποιο plugin ή επιπλέον λογισμικό.

Ο παρακάτω οδηγός σας δείχνει τον τρόπο εκτέλεσης αναζητήσεων με χρήση του client προγράμματος του qBittorent και το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για αναζήτηση.

Πιθανώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης μιας ενσωματωμένης επιλογής αναζήτησης είναι ότι μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση και λήψη χρησιμοποιώντας ένα μόνο πρόγραμμα. Η νεότερη stable έκδοση του qBittorrent είναι η 4.1.4 και κυκλοφόρησε χθες.

Αναζήτηση στο qBittorent
Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε View > Search Engine. Η εντολή αυτή θα ξεκλειδώσει την καρτέλα αναζήτησης. Από εκεί ξεκινήστε πληκτρολογώντας έναν όρο αναζήτησης στο πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος. Μπορείτε να πατήσετε αμέσως αναζήτηση ή να χρησιμοποιήσετε τα παρεχόμενα φίλτρα για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα.

Οι δύο κύριες επιλογές που παρέχει η αναζήτηση του qBittorrent είναι πρώτον η δυνατότητα επιλογής κατηγορίας του tοrrent (π.χ. τηλεοπτικές εκπομπές, λογισμικό, ταινία κλπ), και δεύτερον η επιλογή των μηχανών αναζήτησης.

Η προεπιλεγμένη επιλογή των μηχανών αναζήτησης περιλαμβάνει το Pirate Bay, το ExtraTorrent, το Demonoid, το Legit Torrents και το Kickass Torrents. Μπορείτε να αποκλείσετε αποτελέσματα από οποιονδήποτε ιστότοπο και να εγκαταστήσετε νέα plugins αναζήτησης για ιστότοπους που δεν υποστηρίζονται από προεπιλογή.

Plugins
Αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο plugin, τότε πηγαίνετε στην ανεπίσημη λίστα των plugins αναζήτησης για το qBittorent για να μάθετε αν υποστηρίζονται οι αγαπημένες σας μηχανές αναζήτησης torrent ή ιστότοποι. Εκεί μπορείτε να βρείτε plugins για τα YTS, ETTV, ExtraTorrent και ένα σωρό άλλα. Ο σύνδεσμος λήψης θα σας κατεβάσει ένα αρχείο Python με επέκταση .py. Απλά αποθηκεύστε το στο ίδιο φάκελο με το qBittorent και επιλέξτε το από το μενού “Only enabled”. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στο “ a new one” και επιλέξτε το αρχείο που έχετε λάβει για να το εγκαταστήσετε ως νέα προσθήκη αναζήτησης στο qBittorrent.

Σημειώστε ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις μηχανές αναζήτησης κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους και επιλέγοντας την επιλογή “enabled” που αλλάζει την κατάσταση.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο qBittorrent
Χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα πριν τα αποτελέσματα αρχίσουν να εμφανίζονται στην ίδια σελίδα. Μπορείτε να εκτελέσετε πολλές αναζητήσεις την μία μετά την άλλη. Κάθε αναζήτηση φορτώνεται σε διαφορετική καρτέλα, έτσι ώστε να μην χάσετε τα προηγούμενα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πλέον των φίλτρων αναζήτησης υπάρχει και η ταξινόμηση. Ένα κλικ σε μια κεφαλίδα του πίνακα αποτελεσμάτων ταξινομεί ανάλογα τα δεδομένα, π.χ. ανάλογα με το μέγεθος, τους seeders ή το όνομα.

Μόλις βρείτε ένα πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα, το επιλέγετε και πατάτε το κουμπί Download (λήψης) ή κάντε κλικ στο κουμπί “Go to destination page” για να ανοίξετε το αρχείο torrent στον συνδεδεμένο ιστότοπο.

Το κουμπί λήψης ξεκινάει το προεπιλεγμένο παράθυρο διαλόγου προσθήκης tοrrent για να προσθέσει το torrent στο qBittorrent, έτσι ώστε να ξεκινήσει η λήψη του.

Σύνοψη
Η λειτουργία αναζήτησης Tοrrent του προγράμματος qBittorent είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία. Παρόλο που περιορίζεται σε ιστότοπους για τους οποίους υπάρχει κάποιο plugin, μπορεί να επιταχύνει τις αναζητήσεις σας γλυτώνοντας σας από άσκοπο σερφάρισμα ανάμεσα στις ιστοσελίδες torrent. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να κατεβάσετε το qBittorent από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).