Άρθρο 13: Γιατί αντιδράει το YouTube;

Η διαμάχη για το άρθρο 13 της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας της ΕΕ συνεχίζεται. Σήμερα η Google απέστειλε μήνυμα στους ιδιοκτήτες καναλιών του YouTube, για να προειδοποιήσει τους χρήστες για τις συνέπειες.

Το ίδιο το YouTube άρχισε να εμφανίζει αναδυόμενα μηνύματα για τον ίδιο λόγο από την αρχή της εβδομάδας.

Γιατί; Πριν από δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας στην Ευρώπη.
Αρχικά, η ιδέα δεν είχε πολλούς οπαδούς, αλλά τους τελευταίους μήνες τα πράγματα άλλαξαν.

Το άρθρο 13 είναι αμφιλεγόμενο. Η τελευταία , που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο, θα μπορούσε να καταστήσει όλες τις μεγάλες υπηρεσίες Διαδικτύου υπεύθυνες για παραβίαση περιεχομένου που ανέβηκε στις πλατφόρμες τους.

Η μουσική βιομηχανία φυσικά, υποστηρίζει ευρέως αυτή την πρόταση, ελπίζοντας ότι θα την βοηθήσει να διαπραγματευτεί καλύτερες συμφωνίες χορήγησης αδειών. Το YouTube τώρα θεωρείται ο κύριος στόχος, σύμφωνα με τις μεγάλες μουσικές εταιρείες.

Η CEO του YouTube, Susan Wojcicki, προειδοποιεί ότι το άρθρο 13 μπορεί να αναγκάσει το YouTube να μπλοκάρει τα βίντεό του για τους επισκέπτες της ΕΕ, και έτσι από την αρχή της εβδομάδας η πλατφόρμα ξεκίνησε μια εκστρατεία ς του κοινού.

Όπως αναφέρει το TheVerge, αρκετοί Ευρωπαίοι χρήστες του YouTube είδαν το παρακάτω αναδυόμενο παράθυρο, που δηλώνει ότι το “άρθρο 13 θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.” Η κατευθύνει τους χρήστες στη σελίδα της καμπάνιας “saveyourinternet” που έχει δημιουργήσει η εταιρεία.

Το YouTube αναφέρει ότι οι δημιουργοί και οι χρήστες θα επηρεαστούν άμεσα αν ψηφιστεί το άρθρο 13, και προσθέτει ότι υπάρχει ένας “καλύτερος τρόπος”.

Να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που το YouTube φαίνεται να προσπαθεί ενεργά για την κινητοποίηση των χρηστών του με pop-ups.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).