CariGAN AI δημιουργεί απίστευτες καρικατούρες

CariGAN: Ο μεταπτυχιακός του Stanford, Kaidi Cao, θα συμμετάσχει με τους συναδέλφους του AI ερευνητές Jing Liao, από το City University of Hong Kong και τον Lu Yuan της Microsoft στο SIGGRAPH Asia που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο τον Δεκέμβριο, για να παρουσιάσει ένα απίστευτο νευρωνικό δίκτυο που σχεδιάζει καρικατούρες.

Το συγκεκριμένο AI, αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο γενετικά αντίθετα δίκτυα (generative adversarial networks ή GAN), και ονομάζεται CariGAN. Το πρώτο από τα νευρικά του δίκτυα, το CariGeoGAN, καθορίζει τη γεωμετρία ενός προσώπου σε μια και το αποδίδει σαν καρικατούρα. Το CariStyGAN, το άλλο μισό του CariGAN, κάνει τη “μεταφορά του στυλ” ή εφαρμόζει την καλλι εμφάνιση στο σχέδιο.

Για να εμπλουτίσουν το CariGAN με τη δυνατότητα να μετατρέψει μια βαρετή φωτογραφία σε ένα πολύ ευχάριστο σχέδιο, το σύστημα εκπαιδεύτηκε σε χιλιάδες εικόνες που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι.

Για να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα του μηχανήματος, οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο μελέτες. Η πρώτη ήταν να διασφαλιστεί ότι οι καρικατούρες του AI διατηρούσαν την ταυτότητα του πορτραίτου. και η δεύτερη μελέτη για να προσδιορίσουν τη συνολική αποτελεσματικότητα του “σχεδίου” σε σύγκριση με τα ανθρώπινα κομα.

Και οι δύο έρευνες φαίνεται να ήταν αρκετά επιτυχείς:

CariGAN

Το CariGANs AI μπορεί επίσης να αναλύσει τα frames από ένα βίντεο και να δημιουργήσει καρικατούρες. Οι παρακάτω εικόνες έχουν δημιουργηθεί από τα frames ενός βίντεο που ομιλεί ο Πρόεδρος Trump.

Εικόνες από το TNW

________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).