Recorded Future: doxxing στον hacker των Dropbox, LinkedIn, και Twitter

Η Recorded Future, μια αμερικανική εταιρία ασφάλειας, ισχυρίζεται ότι αποκάλυψε την πραγματική ταυτότητα ενός γνωστού hacker ο οποίος το 2016, φέρεται να διέθεσε στην αγορά πάρα πολλές δεδομένων από τις εταιρείες MySpace, το Badoo , Dropbox, LinkedIn και Twitter.

Το ψευδώνυμο του hacker είναι το Tessa88, αλλά η Recorded Future ισχυρίζεται ότι πίσω από αυτό βρίσκεται ο 29χρονος Maksim Vladimirovich Donakov (Донаков, Максим Владимирович), από την πόλη Penza της Ρωσίας.

Ο Tessa88 είναι γνωστός σαν ένας από τους δύο hackers – ​​μαζί με τον Peace_of_Mind – που βρίσκονται πίσω από τα λεγόμενα “mega breaches” που είδαμε το 2016.

Ορισμένες από τις βάσεις δεδομένων που δημοσίευσε ο Tessa88 περιείχαν δεδομένα χρηστών και μερικές φορές και κωδικούς πρόσβασης, από τις εταιρείες MySpace, Twitter, LinkedIn, Dropbox, Badoo, QIP, Rambler, VKontakte και Mobango. Ο Peace_of_Mind διέθεσε στην αγορά επίσης μερικές από τις ίδιες βάσεις δεδομένων, αλλά και άλλες διαφορετικές.

Όμως ούτε ο Tessa88, ούτε ο Peace_of_Mind, ήταν οι πραγματικοί hackers που παραβίασαν αυτές τις εταιρείες. Και οι δύο ανέφεραν σε πολλές συνεντεύξεις που δόθηκαν στα ΜΜΕ, ότι ενήργησαν μόνο σαν μεσάζοντες για μια ομάδα hackers που πραγματοποίησε τα hacks.

Και οι δύο δεν ήταν ενεργοί για πολύ. Οι ερευνητές παρατήρησαν τον Tessa88 ενεργό ενώ προσπαθούσε να πουλήσει τις βάσεις δεδομένων σε υπόγεια φόρουμ hacking και σε αγορές του Dark Web τον Φεβρουάριο και το Μάιο του 2016.

Ωστόσο, παρά την περιορισμένη δραστηριότητα του Tessa88, η Recorded Future ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να διασυνδέσει αρκετές διαδικτυακές ταυτότητες με το ψευδώνυμο Tessa88 και αργότερα με τον Maksim Donakov.

Οι ερευνητές βρήκαν βίντεο στο YouTube, εικόνες από και το Imgur καθώς και τρία προφίλ στην Odnoklassniki (Ένα ρώσικο για συμμαθητές) που παρείχαν αρκετές ενδείξεις για την ταυτοποίηση του Maksim Donakov σαν το πρόσωπο πίσω από το Tessa88. Οι δύο πιο σημαντικές ενδείξεις περιελάμβαναν:

Φωτογραφίες του προσώπου του Donakov που υπήρχαν πολλά προφίλ, συνδέοντας διάφορα εναλλακτικά ψευδώνυμα του Tessa88.

Ένα βίντεο στο YouTube που δείχνει την πινακίδα αυτοκινήτου με ένα από τα εναλλακτικά ονόματα του Tessa88, το οποίο αργότερα αποκάλυψε και το πραγματικό όνομα του Donakov.

Παρακάτω υπάρχει ένα της Recorded Future, που δείχνει λεπτομερώς τα ευρήματά τους.

Recorded Future

_______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).