Windows 10 αλλάξτε έκδοση στον Intel display driver

Χθες αναφέραμε ότι η Microsoft σταμάτησε την διάθεση του Windows 10 Update σε συσκευές που χρησιμοποιούν κάρτες της Intel.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ελέγξετε αν τα προγράμματα οδήγησης οθόνης της Intel που χρησιμοποιείτε δεν σας επιτρέπουν την αναβάθμιση σε Windows 10 1809.Windows 10

Τα προγράμματα οδήγησης της Intel που αποκλείουν τα Windows 10 1809 είναι στις εκδόσεις:

v24.20.100.6344
v24.20.100.6345

Για να δείτε ποια έκδοση του display driver διαθέτει ο υπολογιστής σας θα πρέπει να ανοίξετε τον διαχειριστή συσκευών. Από τον Πίνακα Ελέγχου – Hardware and Sound επιλέξετε Device manager στο Devices and Printers, αναζητήστε άμεσα για τον όρο Device manager από την αναζήτηση των Windows.

Στον Διαχειριστή Συσκευών, ανοίξτε το Προσαρμογέας οθόνης και επιλέξτε την κάρτα γραφικών της Intel. Κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε τις ιδιότητές. Στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης ελέγξτε την έκδοση του driver.

Αν χρησιμοποιείτε μια από τις παραπάνω εκδόσεις η Microsoft αποκλείει τις ενημερώσεις. Έτσι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μια παλαιότερη έκδοση για να αναβαθμίσετε τα Windows.
Για να κατεβάσετε την έκδοση του driver που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα της Intel και βρείτε ένα παλαιότερο display driver.

Αν δεν μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της Intel, επισκεφθείτε την σελίδα του κατασκευαστή του υπολογιστή σας και κατεβάσετε τα drivers από εκεί. Το πρόγραμμα οδήγησης θα είναι προφανώς σε παλαιότερη έκδοση και όταν προσπαθείτε να το εγκαταστήσετε, κάποια ειδοποίηση θα σας αναφέρει ότι υπάρχει μια νεότερη έκδοση.

Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τον παλιό driver από τη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager). Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο τον driver που κατεβάσατε.

Φυσικά όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνουν μόνο αν πρέπει να αναβαθμίσετε οπωσδήποτε τα Windows 10. Το σοφότερο βέβαια θα ήταν να περιμένετε μέχρι να επιδιορθώσουν το ζήτημα οι εταιρείες.
Αν όμως δεν σας σταματάει τίποτα και σκέφτεστε μια καθαρή εγκατάσταση της νέας έκδοσης των Windows 10, μπορείτε να κατεβάσετε το ενημερωμένο media creation tool.

____________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).