Dell hacked: προσοχή διαρροή δεδομένων

Η Αμερικάνικη εταιρία hardware Dell ανακοίνωσε σήμερα μια παραβίαση ασφαλείας που έγινε στις αρχές Νοεμβρίου, και συγκεκριμένα στις 9 Νοεμβρίου.

Η Dell αναφέρει ότι ανίχνευσε ένα μη εξουσιοδοτημένο εισβολέα (ή εισβολείς) “που προσπαθούσαν να εξαγάγει πληροφορίες πελατών της Dell.com” από τα συστήματά τους. dell

Οι εισβολείς ενδιαφερόταν για τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης. Η δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την πολυπλοκότητα του αλγόριθμου κρυπτογράφησης των κωδικών πρόσβασης.

Να αναφέρουμε ότι μερικοί από τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης όπως ο MD5 μπορούν να σπάσουν σε λίγα δευτερόλεπτα και να αποκαλύψουν τον κωδικό πρόσβασης σε μορφή απλού κειμένου.

“Αν και είναι πιθανό ότι κάποιες από αυτές τις πληροφορίες έχουν αφαιρεθεί από το δίκτυο της Dell, οι έρευνες μας δεν βρίσκουν αποδεικτικά που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο”, αναφέρει η Dell σε ένα δελτίο τύπου. Η Αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε ότι εξακολουθεί να διερευνά το περιστατικό.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι οι δεν είχαν σαν στόχο τις κάρτες πληρωμών ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες πελατών και ότι το περιστατικό δεν προκάλεσε διακοπή των κανονικών υπηρεσιών κατά τη στιγμή της παραβίασης ή μετά.

Η εταιρεία παρόλα αυτά ξεκίνησε επαναφορά των κωδικών πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς των εγγεγραμμένων πελατών της στην Dell.com, και δήλωσε ότι ενημέρωσε τις αρχές. Προσέλαβε επίσης και μια εταιρεία ασφαλείας για να πραγματοποιήσει μια ανεξάρτητη έρευνα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και η εταιρεία φαίνεται να υποβαθμίζει την παραβίαση, γνωρίζουμε ότι πάρα πολλές εταιρείες που έχουν παραβιαστεί τροποποιούν τις αρχικές αποκαλύψεις καθώς οι έρευνές τους προχωρούν.

Εκτός από την επαναφορά των κωδικών πρόσβασης, οι χρήστες της Dell.com θα πρέπει να ελέγξουν με μη αυτόματο τρόπο τις πληροφορίες τους που κινδυνεύουν περισσότερο. Για παράδειγμα σε περίπτωση που έχουν αποθηκεύσει κάποια κάρτα πληρωμών, θα πρέπει να παρακολουθούν τις κινήσεις της κάρτας…

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).