GCHQ πως μπορούμε να παρακάμψουμε κρυπτογράφηση end-to-end

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη της μυστικής υπηρεσίας GCHQ του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφεραν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουν ότι οι Αρχές θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες end-to-end.

Η μελέτη γράφτηκε από τον τεχνικό διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Διαδικτυακής Ασφάλειας ( Cyber Centre) Ian Levy και τον Τεχνικό Διευθυντή Κρυπτοαναλύσεων της GCHQ Crispin Robinson και ισχυρίζεται ότι κάθε end-to-end κρυπτογράφηση μπορεί να είναι απόλυτα λειτουργική, αλλά οι αρχές επιβολής του νόμου να έχουν πρόσβαση.GCHQ

“Είναι σχετικά εύκολο για έναν πάροχο υπηρεσιών να προσθέσει σιωπηλά ένα συμμετέχοντα σε μια ομαδική συζήτηση ή κλήση”, αναφέρουν οι συγγραφείς.

“Ο πάροχος υπηρεσιών ελέγχει συνήθως το σύστημα ταυτότητας και έτσι αποφασίζει ποιος είναι ποιος και σε ποια μηχανήματα θα έχει πρόσβαση για να συμμετέχει σε μια συνομιλία ή κάποια κλήση”.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι μια τέτοια λύση δεν περισσότερο ενοχλητική από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που χρησιμοποιήθηκαν τον περασμένο αιώνα και ότι η λύση τους δεν θα “αποδυναμώνει την end-to-end κρυπτογράφηση.”

Η ιδέα τους που αναπτύχθηκε στο Lawfare δεν άρεσε καθόλου στον Edward Snowden που την ονόμασε “απόλυτη τρέλα” στο Twitter.

“Η βρετανική θέλει τις εταιρείες να δηλητηριάζουν τις ιδιωτικές συνομιλίες των πελατών τους προσθέτοντας κρυφά την κυβέρνηση σαν τρίτο μέρος, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στον κατάλογο των φίλων σας θα μπορούσε να είναι κατάσκοπος”, αναφέρει η Edward Snowden.

“Δεν θα μπορούσε να υπάρξει με την διαμεσολάβηση της εταιρείας.”

Absolute madness: the British government wants companies to poison their customers' private conversations by secretly adding the government as a third party, meaning anyone on your friend list would become “your friend plus a spy.” No company-mediated identity could be trusted.

Η GCHQ αποκάλυψε επίσης με ποιο τρόπο επιλέγει τις αδυναμίες ασφαλείας που ενημερώνει τις τεχνολογικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι δεν ενημερώνει τις συγκεκριμένες εταιρείες για όλες τις ευπάθειες που ανακαλύπτει.

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).