Η Microsoft θα βασιστεί στο δικό της Chromium για να αντικαταστήσει το Edge

Η Microsoft κατασκευάζει το δικό της πρόγραμμα περιήγησης Chromium που θα αντικαταστήσει τον Edge στα Windows 10.

Η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά τον περιηγητή Edge πριν από τρία χρόνια, έχοντας κατά νου να αντικαταστήσει τον και για να ανταγωνιστεί τα άλλα αντίστοιχα προτα όπως το το Chrome, το Firefox κλπ. Ενώ η σύγχρονη εμφάνιση και αισθητική έχει μεταμορφώσει τον Edge προς το καλύτερο, ο βασικός μηχανισμός του προγράμματος περιήγησης (EdgeHTML) προσπάθησε να ανταγωνιστεί με το αντίστοιχο Chromium. Η Microsoft τελικά εγκαταλείπει και μετακινεί το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 10 στο Chromium.

Η Microsoft σκοπεύει να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά της για ένα πρόγραμμα περιήγησης Chromium, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την συμβατότητα των Windows με την αγορά. Το Windows Central ανέφερε χθες τα σχέδια αυτά, τα οποία έχουν την κωδική ονομασία Anaheim.

Προφανώς μία τέτοια κίνηση της Microsoft είναι απόρροια μιας αυξανόμενης απογοήτευσης στο εσωτερικό της, στα ζητήματα συμβατότητας του διαδικτύου καθώς οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές πιέζουν την εταιρεία να βελτιώσει τα πράγματα. Για την ιστορία η Microsoft κατάφερε μέχρι τώρα ελάχιστα με το EdgeHTML. Το Chrome είναι πλέον το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης σε όλες τις , χάρη στη δημοτικότητα του Android και την άνοδο του Chrome σε υπολογιστές και Mac. Η μηχανή απόδοσης του EdgeHTML έχει μείνει πίσω και η εταιρεία είναι τελικά έτοιμη να το παραδεχτεί.

Άλλωστε υπήρχαν ενδείξεις ότι η Microsoft επρόκειτο να υιοθετήσει το Chromium στα Windows, καθώς οι μηχανικοί της εταιρείας συνεργάζονται με την Google για να υποστηρίξουν μια του Chrome σε ένα Windows που θα βασίζεται σε ARM.

Η υιοθέτηση του Chromium ως προεπιλεγμένης μηχανής απόδοσης για τα Windows 10 θα θέσει τέλος στην εχθρότητα της Microsoft έναντι του Chrome. Ας θυμηθούμε ότι η Microsoft συχνά έχει προωθήσει ειδοποιήσεις στους χρήστες των Windows 10 για να τους πείσει να μην χρησιμοποιήσουν το Chrome και ότι απέσυρε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Chrome από το Windows Store, επειδή παραβίασε τις πολιτικές του Store.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Από την μία προωθεί το Linux, από την άλλη το Chromium … τελικά τι θα μείνει από την Microsoft ??? !!! ???

  2. Αφου εχουν τα ιδια χρωματα στα logo τους, γιατι τοσο εχθρα μεταξυ τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).