Ποια η διαφορά μεταξύ 5G και 5 GHz Wi-Fi

Οι όροι 5G και 5 GHz Wi-Fi χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια ασύρματη σύνδεση, αλλά δεν έχουν τίποτα κοινό. Όποιος αναφέρει τον όρο “Wi-Fi 5G” εννοεί πραγματικά το Wi-Fi στα 5 GHz, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από το 5G standard.

Το 5G είναι νέο πρότυπο κινητής τηλεφωνίας

Σύντομα θα ακούμε πολύ περισσότερα για το 5G. Είναι ένα cellular πρότυπο, διάδοχος του 4G LTE και του 3G. Το 5G σημαίνει “πέμπτη γενιά”, καθώς είναι η πέμπτη γενιά αυτού του προτύπου.5G

Το 5G έχει σχεδιαστεί να είναι πολύ ταχύτερο και να έχει χαμηλότερη από τo 4G LTE. Θα δούμε τα πρώτα 5G smartphones κατά το 2019, αλλά πρώτα θα πρέπει να αναπτυχθούν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που υποστηρίζουν το 5G.
Έτσι το 5G είναι ένα νέο πρότυπο, και δεν έχει καμία σχέση με το Wi-Fi. Το 5G θα ται για cellular συνδέσεις, και τα μελλοντικά smartphones θα υποστηρίζουν Wi-Fi 5G και 5 GHz. Τα σημερινά όμως smartphone υποστηρίζουν 4G LTE και Wi-Fi στα 5 GHz.

Το 5GHz είναι μια από τις δύο συχνότητες για Wi-Fi

Το Wi-Fi διαθέτει δύο ζώνες συχνοτήτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: στα 2,4 GHz και στα 5 GHz. Η συχνότητα των 5 GHz είναι νεότερη. Χρησιμοποιήθηκε πολύ με το πρότυπο Wi-Fi 802.11n, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 2009, αλλά συνεχίζουμε να το βρίσκουμε σε σύγχρονα δίκτυα Wi-Fi όπως το 802.11ac και το .

Το Wi-Fi 5 GHz είναι εξαιρετικό. Προσφέρει περισσότερα κανάλια που δεν αλληλεπικαλύπτονται, γεγονός που καθιστά πολύ λιγότερη συμφόρηση. Είναι εξαιρετικό σε μέρη με πολλή συμφόρηση Wi-Fi, όπως πολυκατοικίες όπου κάθε διαμέρισμα έχει ένα δικό του . Το Wi-Fi στα 5 GHz είναι επίσης ταχύτερο από το Wi-Fi στα 2,4 GHz.

Όμως, παρά τις βραδύτερες ταχύτητες και την αυξημένη συμφόρηση, το Wi-Fi 2,4 GHz έχει τα πλεονεκτήματά του. Η συχνότητα των 2,4 GHz καλύπτει μια περιοχή μεγαλύτερη από 5 GHz και είναι καλύτερη γιατί περνάει μέσα από τοίχους χάρη στα μεγαλύτερα ραδιοκύματα. Τα ραδιοκύματα των 5 GHz προσφέρουν ταχύτερη σύνδεση, αλλά δεν μπορούν να προσπεράσουν εμπόδια.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).