Το 2019 ήταν το έτος των Windows 10

Τα 10, το λειτουργικό σύστημα που ξεκίνησε επίσημα στα μέσα του 2015, έγινε η πρώτη πλατφόρμα στα desktop το 2020, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα Windows 7 και να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Οι στατιστικές που παρέχονται από την εταιρεία ανάλυσης αγορών NetMarketShare σας δίνουν μία καλή εικόνα για το πως τα Windows 10 κατά την διάρκειά του 2019 σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση.

Τα Windows 10 ξεκίνησαν το έτος με ένα μερίδιο αγοράς 40,90%, μειώθηκαν στο 40,30% τον επόμενο μήνα, έφτασαν στο 54,30% το Νοέμβριο και το έκλεισαν το τέλος του 2020 με προσωπικό ρεκόρ 54,62%.

Τα Windows 7, αντίστοιχα, έχασαν μερίδιο αγοράς καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, προφανώς λόγω της λήξης της ς τους,  που ξεκινάει στις 14 Ιανουαρίου. Τα Windows 7 λειτουργούσαν στις αρχές του 2019 στο 37,19% των συσκευών παγκοσμίως, και στη συνέχεια μειώθηκαν σταδιακά σε μερίδιο αγοράς 26,64% τον Δεκέμβριο. Με λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι το τέλος της ζωής τους, το μερίδιο αγοράς των Windows 7 είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει να μειώνεται, αν και δεν θα αναβαθμιστούν όλες οι πριν αυτό επιτευχθεί.

Περιττό να πούμε ότι τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα είναι πολύ πίσω και δεν αποτελούν απειλή για την κυριαρχία των Windows 10. Για παράδειγμα, τα Windows 8.1 λειτουργούν σε μόλις 3,63% των συστημάτων παγκοσμίως, ενώ το macOS 10,14 έχει μερίδιο αγοράς 3,50% .

Τα Windows 10 αναμφίβολα θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, όχι μόνο επειδή είναι η νεότερη των Windows αλλά λόγω της κατάρρευσης των Windows 7. Αναμένεται να γίνουν πολλές αναβαθμίσεις από τα 7 στα 10, ειδικά στο κάδο των επιχειρήσεων  όπου η Microsoft πιέζει σκληρά τους χρήστες να αγκαλιάσουν τα Windοws 10. Οι οικιακοί υπολογιστές θα είναι οι μόνοι που θα πεθάνουν μαζί με τα 7 με τους ιδιοκτήτες τους να αρνούνται (βαριούνται ?) πεισματικά να κάνουν το μεγάλο βήμα.

Η Microsoft θα κυκλοφορήσει επίσης δύο δυνατοτήτων για τα Windοws 10 φέτος. Η  πρώτη εξ αυτών έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το πρώτο κύμα συσκευών τον Απρίλιο ή τον Μάιο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).