Image: DevianArt

Windows 10: Αποζημίωση για καταστροφή υπολογιστή

10 και αναβαθμίσεις με το έτσι θέλω: Ένας Φιλανδός κατάφερε να πείσει το Συμβούλιο Καταναλωτών της Φιλανδίας ότι η Microsoft είναι υπεύθυνη για τις ζημιές που προκλήθηκαν στον υπολογιστή του μετά την εγκατάσταση των Windows 10 χωρίς την άδειά του.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας YLE αναφέρει ότι το συμβούλιο συνέστησε στην Microsoft να πληρώσει 1.100 ευρώ σαν αποζημίωση για ζημίες που προκλήθηκαν από την μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση των Windows 10 τον Μάρτιο του 2016.

windows 10
Image: DevianArt

Για όσους θυμούνται την εποχή εκείνη, η Microsoft προωθούσε πολύ επιθετικά τα Windows 10 σαν δωρεάν αναβάθμιση από παλαιότερα λειτουργικά της εταιρείας (Windows 7 και .1).

Το γεγονός εξόργισε τους χρήστες της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο, και το 2016 η Microsoft πλήρωσε σαν αποζημίωση 10.000 δολάρια έναν ενάγοντα για το ίδιο πρόβλημα. Οι αναπάντεχες αναβαθμίσεις αποτέλεσαν επίσης τη βάση μιας ομαδικής αγωγής που κατατέθηκε το 2017.

Ο Φιλανδός που ξεκίνησε το θέμα και εντοπίστηκε από το MSPowerUser, ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft να καταβάλει 3.000 ευρώ για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μετά την ανεπιθύμητη αναβάθμιση σε Windows 10.

Τα Windows 10 άρχισαν να εγκαθιστώνται απροσδόκητα και χωρίς την άδειά του στο νέο φορητό υπολογιστή του καταγγέλλοντος, ο οποίος έτρεχε με Windows 8. Ο Φιλανδός ανέφερε ότι μετά την ενημέρωση ο υπολογιστής παρουσίασε ένα μήνυμα σφάλματος “η συσκευή θα πρέπει να επισκευαστεί.”

Ισχυρίστηκε ότι ήρθε σε επαφή με 15 άτομα από την υπηρεσίας υποστήριξης της Microsoft, αλλά τα προβλήματα δεν μπορούσαν να επιλυθούν. Ο παθών δήλωσε στην YLE ότι έχασε χρόνο και χρήματα, για την των αρχείων του αλλά και για την αγορά ανταλλακτικών. Η αναβάθμιση φέρεται να χάλασε επίσης μια κάμερα παρακολούθησης που χρησιμοποιούσε για την παρακολούθηση μιας ιδιοκτησίας του.

Η Microsoft δεν αμφισβήτησε ότι τα Windows 10 μπόρεσαν να εγκατασταθούν χωρίς την άδεια του χρήστη, και δεν αμφισβήτησε επίσης τις ζημιές που προκάλεσε η αναβάθμιση.

Η Επιτροπή καταναλωτών θεωρεί ότι οι ενημερώσεις των Windows καλύπτονται από τον νόμο περί προστασίας των καταναλωτών της Φινλανδίας, ο οποίος απαιτεί από τον πάροχο να μπορεί να αποδείξει ότι η υπηρεσία έχει εκτελεστεί σωστά.

Η απόφαση φυσικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ομαδικές καταγγελίες από Φιλανδούς που υπέστησαν ζημίες εξαιτίας της ανεπιθύμητης αναβάθμισης.

____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).