Firefox: τέρμα στα DLL Injections από την έκδοση 66

Ο Firefox browser θα εμποδίζει σύντομα το injection αρχείων DLL από εφαρμογές προστασίας από ιούς και άλλες εφαρμογές τρίτων.

Τα antivirus των Windows και άλλες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως εργαλεία PDF κ.ά., συνηθίζουν να προσθέτουν DLL στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό συμπεριφορά είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα σταθερότητας στους χρήστες του browser.Firefox browser

Το ίδρυμα Mozilla φαίνεται ότι ακολουθεί το παράδειγμα της Google η οποία άρχισε να αποκλείει το injection κώδικα τρίτων στο Google Chrome από το 2018. Η Google ανακάλυψε ότι οι εγκαταστάσεις του Chrome που περιείχαν DLL τρίτων κατασκευαστών είχαν περισσότερα προβλήματα κατά 15% από τις εγκαταστάσεις του Chrome που δεν περιείχαν DLL τρίτων.

Σύμφωνα με το gHacks το ίδρυμα Mozilla άρχισε να διερευνά την απ DLL τρίτων στον Firefox το τέταρτο τρίμηνο του 2016, αλλά όπως φαίνεται οι αποφάσεις έχουν παρθεί ήδη.

Το Firefox Nightly, μπλοκάρει ήδη την προσθήκη DLL από τρίτους. Η λειτουργία θα ενσωματωθεί αργότερα και στις εκδόσεις Beta και stable του προγράμματος περιήγησης Firefox, από την έκδοση 66.

Το Firefox Beta θα φτάσει στην έκδοση 66 στις 29 Ιανουαρίου 2019 και το Firefox Stable θα κυκλοφορήσει την έκδοση 66 στις 19 Μαρτίου του 2019.

Πώς μπορείτε να γνωρίζετε αν έχει ενεργοποιηθεί ήδη η λειτουργία ; Είναι απλό: Ανοίξτε την εσωτερική διεύθυνση about: και ελέγξτε την καταχώρηση των διεργασιών στην κορυφή.

Θα αναφέρει ενεργοποιημένη, ή απενεργοποιημένη.

Αν είναι ενεργοποιημένο και θέλετε να απενεργοποιήσετε το νέο χαρακτηριστικό (υπάρχει μόνο στον Firefox Nightly) ανοίξτε την παρακάτω εσωτερική διεύθυνση:

about:config?filter=browser.launcherProcess.enabled

Κάντε διπλό και ορίσετε την τιμή σε False.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε εφαρμογές τρίτων, που θα πρέπει μέχρι την έκδοση 66 του Firefox να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους για να αφαιρέσουν τα DLL που προσθέτουν στον browser.

_____________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).