Google News θα σταματήσει η υπηρεσία στην Ευρώπη;

Η υπηρεσία News θα μπορούσε να εξαφανιστεί για τους Ευρωπαίους αν η Google και η ΕΕ δεν καταλήξουν σε συμφωνία μετά την έναρξη ισχύος της επικείμενης νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθεί να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το επερχόμενο νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα έχει ορισμένα πλεονεκτήματα για τους κατόχους δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, κάτι το οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι καλό.Google News

Οι εκδότες ειδήσεων θα είναι σε θέση να κερδίζουν χρήματα από την Alphabet, το Facebook και κάθε άλλη εταιρεία που συγκεντρώνει και προβάλει νέα. Η υπηρεσία Google News, για παράδειγμα, που εμφανίζει ένα μικρό απόσπασμα για κάθε ειδησεογραφικό άρθρο, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, θα πρέπει να αποζημιώνει τους εκδότες.

Έτσι οι θα είναι σε θέση να πάρουν χρήματα από την Google, αλλά όπως φαίνεται η Google δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει, επειδή ισχυρίζεται ότι δεν κερδίζει χρήματα (!) από αυτήν την υπηρεσία. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν κερδίζει όπως ισχυρίζεται η Google, φέρνει κόσμο στη .

Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε την οδηγία GDPR για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στην ΕΕ, μέσω του Διαδικτύου, αρκετές εταιρείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την αγορά αντί να συμμορφωθούν.

Προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει, και μάλλον θα αργήσουμε να δούμε μια απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι το status quo θα εξακολουθεί να ισχύει. Το σίγουρο είναι ότι και η Google δεν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε ακόμη μια μάχη με την ΕΕ που ίσως να επιφέρει βαριά πρόστιμα.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg, η Ρουμανία, που είναι σήμερα επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν πρόκειται να λάβει κάποια απόφαση. Μια τέτοια ευρεία απόφαση θα έχει αντίκτυπο σε όλα τα κράτη της ΕΕ, οπότε θα υπάρξουν διαφωνίες.

Προς το παρόν, είναι αδύνατο να πούμε πώς θα τελειώσει αυτή η διαφωνία, αλλά η απειλή της Google να αποχωρήσει από την αγορά της ΕΕ φαίνεται να αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής διαπραγμάτευσης.

_______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).