Apple: ban στο Facebook γιατί παρακολουθεί εφήβους

Η Apple Inc ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ότι απαγόρευσε την πρόσβαση στην Facebook Inc από ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε να ελέγχουν τα iPhone που χρησιμοποιούν οι υπάλληλοί τους.

Σύμφωνα με την Apple, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποίησε το πρόγραμμα για να καταγράφει τις διαδικτυακές συνήθειες των εφήβων.Apple

Η Αpple διαθέτει ορισμένα πιστοποιητικά που επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα iPhone των υπαλλήλων τους.

Τα πιστοποιητικά (certificates) παρέχουν τη δυνατότητα στις εταιρείες να εγκαθιστούν εφαρμογές από απόσταση, να παρακολουθούν τη χρήση της συσκευής αλλά και των εφαρμογών. Επιπλέον οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτά τα πιστοποιητικά, μπορούν να διαγράφουν δεδομένα που ανήκουν στην επιχείρηση και είναι αποθηκευμένα στα iPhone.

Η Αpple σχεδίασε το συγκεκριμένο πρόγραμμα (Developer Enterprise Program) για εταιρείες των οποίων το προσωπικό iPhone για εσωτερικές λειτουργίες. Οι απαιτήσεις για το ιδιωτικό δεν επιτρέπουν την χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος σε τηλέφωνα που είναι για προσωπική χρήση.

Apple ban Facebook: Πως ξεκίνησε η ιστορία;

Την Τρίτη, το TechCrunch ανέφερε ότι το Facebook πληρώνει χρήστες ηλικίας έως και 13 ετών να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Facebook Research. Η εφαρμογή χρησιμοποιούσε τα εργαλεία της Αpple και ζητούσε από το χρήστη του iPhone την να εγκαταστήσει ένα λογισμικό εικονικού ιδιωτικού δικτύου που μπορεί να παρακολουθεί τις συνήθειες περιήγησης.

Μετά την αποκάλυψη η Αpple έκοψε την πρόσβαση στο Facebook από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφέροντας ότι το πρόγραμμα ήταν “αποκλειστικά για την εσωτερική διανομή εφαρμογών σε έναν οργανισμό”.

“Το Facebook χρησιμοποιεί τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου για να διανείμει μια εφαρμογή ς δεδομένων στους καταναλωτές, γεγονός που αποτελεί σαφή παραβίαση της συμφωνίας που είχε με την Αpple.”

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).