Facebook: δεν μπορεί πλέον να ελέγξει τον εαυτό του

Σύμφωνα με μια επιτροπή από το , θα πρέπει να απαγορευτεί στο Facebook να ελέγχει τον εαυτό του, και προτείνει ότι ο της ς θα πρέπει να περάσει σε κυβερνητικούς.

Η Επιτροπή Digital, , Media and Sport του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε την τελική έκθεσή της μετά από 18 μήνες έρευνας στο Facebook και τις πρακτικές απορρήτου που ακολουθεί η εταιρεία.Facebook

Η νέα έκθεση θέτει τις βάσεις για μια επερχόμενη νομοθεσία που θα μπορούσε να πάρει τον πλήρη έλεγχο από τον CEO του Facebook. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας:

“Η έρευνά μας κατά το τελευταίο έτος αναγνώρισε τρεις μεγάλες απειλές για την κοινωνία μας”, δήλωσε ο Damian Collins, πρόεδρος της επιτροπής DCMS που διεξήγαγε την έρευνα.

“Η πρόκληση για το επόμενο έτος είναι να αρχίσουμε να διορθώνουμε πράγματα. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε πια. ”

Facebook Η δημοκρατία κινδυνεύει

Η επιτροπή ήταν πολύ επικριτική για τον CEO και ιδρυτή του Facebook, Mark , ο οποίος αρνήθηκε τα δημόσια αιτήματα να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με την έκθεση.

“Ακόμα κι αν ο Mark Zuckerberg δεν πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος στο βρετανικό κοινοβούλιο, είναι υπεύθυνος στα δισεκατομμύρια των χρηστών του Facebook σε όλο τον κόσμο”, αναφέρει το πόρισμα της επιτροπής.

“Ο Mark Zuckerberg συνεχώς αποτυγχάνει να δείξει τα απαραίτητα επίπεδα ηγεσίας και προσωπικής ευθύνης που αναμένονται από κάποιον που κάθεται στην κορυφή μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο”.

“Η δημοκρατία κινδυνεύει από την κακόβουλη και αμείλικτη στόχευση των πολιτών με παραπληροφόρηση και εξατομικευμένες σκοτεινές διαφημίσεις από ακατάλληλες πηγές, που παρέχονται μέσω των μεγάλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα”, δήλωσε ο Collins.

______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Δεν φταίει ο Mark Zuckerberg , αλλά όλοι μας που χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα μας για να γινόμαστε διεθνώς βούκινο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).