KaiOS για κινητά, εξελίσσεται και κυκλοφορεί SDK

Αν και ο ρυθμός πωλήσεων στα smartphone συνεχίζει να μειώνεται, η startup του λογισμικού KaiOS, η οποία ξεκίνησε το 2017 από τις στάχτες του αποτυχημένου project Mozilla OS, στοιχηματίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη κερδοφόρα αγορά για φθηνότερα κινητά τηλέφωνα.

Η KaiOS προσπαθεί να ενσωματώσει περισσότερες της Google στο λειτουργικό της, και συγκεκριμένα το Google Assistant, τους Χάρτες της Google αλλά και μια εφαρμογή του YouTube. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει συνεργασίες με την Nokia, αλλά και με την Jio μια εταιρεία κατασκευής κινητών από την Ινδία, και ευελπιστεί να χτυπήσει την αγορά των φθηνότερων συσκευών. KaiOS

Για την ιστορία, η KaiOS κέρδισε 22 εκατομμύρια δολάρια από την Google πέρυσι και είχε ξεκινήσει ήδη την ανάπτυξη για την προσθήκη βασικών λειτουργιών των υπηρεσιών Assistant και Maps στο λειτουργικό της.

Παράλληλα, η KaiOS ξεκίνησε συνεργασίες με μερικούς νέους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Έτσι θα δούμε το λειτουργικό της KaiOS στις συσκευές της Ooredoo και Orange. Η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο διαφημιστικό SDK, το KaiAds για το λειτουργικό της. Οι νέες προσθήκες ανοίγουν πόρτες για πάρα πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως τραπεζικές συναλλαγές, πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης και πολλές άλλες υπηρεσίες.

Τα τελευταία 10 χρόνια η άνοδος των smartphones που τρέχουν με το iOS της Apple και το Android της Google ήταν αναπόφευκτη, καθώς το ολιγοπώλιο δεν αφήνει χώρο για επεκτάσεις. Το λειτουργικό KaiOS έρχεται σαν συμπλήρωμα για όσους θέλουν να έχουν ένα φορητό υπολογιστή στην τσέπη τους αλλά δεν διαθέτουν τον προϋπολογισμό να αποκτήσουν μια συσκευή με Android ή με IOS.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές, χρειάζονται πολύ φθηνά smartphones, αλλά με όσα περισσότερα χαρακτηριστικά προσφέρουν οι ακριβές συσκευές. Είναι ένας τρόπος γεφύρωσης του ψηφιακού χάσματος σε μέρη όπου το τηλέφωνο είναι ο μοναδικός τρόπος ενός ατόμου στο Διαδίκτυο.

“Ναι, τα smartphones είναι αρκετά προσιτά, καθώς τα φθηνότερα μοντέλα έχουν τώρα περίπου 35 δολάρια, αλλά με το KaiOS θα κοστίζουν 15-20 δολάρια. Είναι το μισό της τιμής ενός smartphone “, αναφέρει ο Sebastien Codeville της εταιρείας.

“Υπάρχουν 2G κινητά τηλέφωνα που διατιμώνται στα 7-8 δολάρια, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στις περισσότερες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας”. Το KaiOS είναι κάτι στη μέση και επιπλέον η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει τις πέντε μέρες σε μία .

Στις πιο ώριμες αγορές, υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες χρηστών που δεν επιθυμούν να ξοδεύονται για ένα smartphone. “Οι ηλικιωμένοι ψάχνουν τηλέφωνα με πληκτρολόγια καθώς χρήση μιας οθόνης αφής τους δυσκολεύει. Υπάρχουν εργαζόμενοι που ψάχνουν για πιο ανθεκτικά προϊόντα και τα smartphones δεν είναι για αυτούς. ”

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μια εταιρεία όπως η Google, της οποίας το λειτουργικό Android βοήθησε στο να υπάρχουν smartphone των 50 δολαρίων, συνεργάζεται με την KaiOS.

“Είμαστε μια πλατφόρμα διανομής για τους πελάτες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση”, δήλωσε ο Codeville. Παρ ‘όλα αυτά, παραδέχεται ότι το Android είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του KaiOS.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).