Windows 10: οι χρήστες δεν είναι ευχαριστημένοι με τις ενημερώσεις

Το μόνο παράπονο των χρηστών του λειτουργικού Windows 10 είναι η προσέγγισή τους στην και τις λειτουργιών. Οι μηνιαίες αθροιστικές ενημερώσεις και οι ενημερώσεις φορές το χρόνο που εγκαθίστανται αυτόματα, μπορεί να οδηγήσει σε μη αναμενόμενες επανεκκινήσεις που διαταράσσουν την παραγωγικότητα και διακινδυνεύουν την απώλεια μιας μη αποθηκευμένης εργασίας.

Αυτό το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα επώδυνο για οποιονδήποτε τρέχει μια των Windows 10 Home, το οποίο δεν προσφέρει ρυθμίσεις για την καθυστέρηση ή την αναβολή αυτών των ενημερώσεων.

Η αρχική έκδοση των Windows 10 κυκλοφόρησε σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια, και η Microsoft έχει τροποποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις, προσθέτοντας τις ρυθμίσεις Active Hours για να εξασφαλίσει ότι οι υποχρεωτικές επανεκκινήσεις θα είναι λιγότερο ενοχλητικές. Οι πρόσφατες ενημερώσεις λειτουργιών (οι μεγάλες ενημερώσεις κάθε εξάμηνο) προβάλουν επίσης πιο εμφανείς ειδοποιήσεις για εκκρεμείς ενημερώσεις.

Είναι οι αλλαγές αυτές αρκετές για τα παραπάνω προβλήματα; Μια νέα μελέτη από μια ομάδα βρετανικών ερευνητών δείχνει ότι η Microsoft μάλλον θα πρέπει να αλλάξει πολύ περισσότερο το λειτουργικό της.

Η μελέτη έχει τίτλο “In Control with No Control: Perceptions and Reality of Windοws 10 Home Edition Update Features (PDF),” και παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στο Workshop on Usable Security (USEC) 2019 που πραγματοποιήθηκε στο San Diego της California.

Οι ερευνητές Jason Morris, Ingolf Becker και Simon Parkin από το University College του Λονδίνου, δημιούργησαν ένα λεπτομερές μοντέλο της διαδικασίας ενημέρωσης των Windows 10 και στη συνέχεια παρακολούθησαν μια ομάδα από 93 του λειτουργικού Windows 10 Home.

Τα συμπεράσματα;

Σε γενικές γραμμές, οι ερωτηθέντες της έρευνας πιστεύουν ότι η προσέγγιση των Windows 10 στις ενημερώσεις είναι βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη των πρώτων εκδόσεων. Μεταξύ των συμμετεχόντων που είχαν εμπειρία με προηγούμενες εκδόσεις των Windows, το 53% ανέφερε ότι αισθάνθηκε ότι η ενημέρωση των Windows 10 είναι ευκολότερη, έναντι μόνο 8% που δυσκολεύτηκαν με την διαδικασία.

Ομοίως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων συμφώνησε ότι η διαδικασία ενημέρωσης των Windows 10 προκαλεί λιγότερες διακοπές από ό, τι σε προηγούμενες εκδόσεις (το 43% συμφώνησε, το 21% διαφώνησε).

Αυτό που δεν έχει καταφέρει η Microsoft, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να αναπτύξει ένα σύστημα ενημερώσεων που είναι κατανοητό σε όλους και δεν εξαρτάται από τις ιδιότητες του συστήματος.
Το σύστημα αυτό, που απεικονίζεται στο παρακάτω διάγραμμα, είναι πολύ περίπλοκο για να κατανοήσει ο μέσος οικιακός χρήστης.

Windows 10

Η λειτουργία Active Hours δέχτηκε πολύ αρνητικές κριτικές, καθώς οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ήταν ακατάλληλες για το 97% των ατόμων που πήραν μέρος στις δοκιμές τους.

Άλλο ένα αξιοσημείωτο εύρημα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ότι οι χρήστες δεν καταλαβαίνουν πόσο συχνά κυκλοφορούν οι ενημερώσεις, και δεν κατανοούν τη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων ενημερώσεων ποιότητας και των εξαμηνιαίων ενημερώσεων που φέρνουν νέα χαρακτηριστικά.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Πώς να είναι ευχαριστημένοι όταν έχουν κάθε μήνα 4gb version update με κίνδυνο να τρέχουν και για format;
    Επίσης είναι το πιο ευάλωτο λειτουργικό.
    Σε κανένα άλλο ο χρήστης δεν έχει δικαίωμα να κάνει αλλαγές παντού.
    Στα Linux και Mac και να μπει ιός που δε μπορεί να μπει, δε θα μπορέσει να εξαπλωθεί χωρίς root access.
    Χρειάζεται antivirus οπωσδήποτε να τρέχει όλη μέρα και να καθυστερεί τον υπολογιστή , ενώ ταυτόχρονα όλοι όσοι δημοσιεύουν το πακέτο εγκατάστασης μιας εφαρμογής , σου πετάνε μέσα και 1 2 3 επιπλέον εφαρμογές με τις οποίες σου στέλνουν ιούς ή διαφημίσεις.
    Χάλια. Πολύ χάλια λειτουργικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).