Linux 5.0 kernel κυκλοφόρησε γιατί ο Linus δεν είχε άλλα δάχτυλα

Τελικά κυκλοφόρησε η νέα σειρά πυρήνα του Linux. Η σειρά Linux 5.0 είναι πλέον διαθέσιμη για όλους καθώς ο Linus Torvalds ξεκίνησε σήμερα ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, κυκλοφορώντας παράλληλα την πρώτη τελική έκδοση του πυρήνα.

Ο κύκλος ανάπτυξης της νέας σειράς πυρήνα 5.0 του Linux ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας δημοσιεύθηκαν επτά RC (Release Candidate) για δοκιμές ανοίγοντας το δρόμο για αυτή την αλλαγή της έκδοσης.

Linux 5

Η συγκεκριμένη αλλαγή από την έκδοση 4 στην 5 δεν σημαίνει κάτι εκτός από το γεγονός ότι η λειτουργία του Linux 5.x είναι πιο νέα την έκδοση 4.x.

“Οι συνολικές αλλαγές για όλες τις κυκλοφορίες της έκδοσης 5.0 θα είναι μεγάλες, αλλά θα ήθελα να επισημάνω (και πάλι) ότι οι λειτουργίες του πυρήνα 5.0 δεν θα έχουν τίποτα παραπάνω από τις εκδόσεις 4.x που άρχισαν να αυξάνονται σε αριθμό και δεν μπορούμε να τις μετρήσουμε στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών”, δήλωσε ο Linus Torvalds σε μια ανακοίνωση στο mailing list.

The overall changes for all of the 5.0 release are much bigger. But I'd like to point out (yet again) that we don't do feature-based releases, and that “5.0” doesn't mean anything more than that the 4.x numbers started getting big enough that I ran out of fingers and toes

Να αναφέρουμε ότι αν και η αλλαγή στον αριθμό της έκδοσης δεν σημαίνει κάτι, ο Linux 5.0 kernel εισάγει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως η υποστήριξη FreeSync στο AMDGPU graphics driver.

Ο Linux 5.0 kernel φέρνει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό προγραμματισμού ενέργειας για βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας σε συσκευές που χρησιμοποιούν ARM big.LITTLE CPUs, υποστήριξη Adiantum file system encryption σε fscrypt και υποστήριξη για swap files σε συστήματα αρχείων Btrfs.

Φυσικά, έχουν ενημερωθεί πάρα πολλά drivers, και προστέθηκαν και νέοι. Ο Linux 5.0 kernel θα είναι σύντομα για λήψη από το kernel.org. Θα το δούμε πολύ σύντομα και σε Cutting edge διανομές όπως την Arch Linux.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).