Retpoline άμεση ενεργοποίηση στα Windows 10

Η Microsoft δοκιμάζει το Retpoline, μια νέα μέθοδο επιδιόρθωσης ττου Specter 2 από την Google, στα Windows 10 Insider Builds εδώ και αρκετό καιρό. Όπως φαίνεται η εταιρεία πρόσθεσε το Retpoline στα Windows 10 της έκδοσης 1809 με την αθροιστική ενημέρωση KB4482887 της 1ης Μαρτίου.

retpoline

Η Retpoline υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με την προηγούμενη μέθοδο επιδιόρθωσης που χρησιμοποιεί η Microsoft στα λειτουργικά της συστήματα.
Σύμφωνα με την εταιρεία που δοκίμασε την απόδοση των συστημάτων με Windows 10 το Retpoline βελτίωσε το χρόνο εκκίνησης των εφαρμογών του Office κατά 25% περίπου.

Η τεχνολογία Retpοline δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή παρόλο που συμπεριλαμβάνεται στην ενημερωμένη έκδοση της 1ης Μαρτίου. Η Microsoft σχεδιάζει να την εφαρμόσει τους επόμενους μήνες.

Αν όμως δεν θέλετε να περιμένετε, παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα το Retpoline, με την προϋπόθεση ότι τρέχετε το Windows 10 στην έκδοση 1809 και έχετε εγκαταστήσει την τελευταία αθροιστική ενημερωμένη.

Φυσικά πριν από κάθε αλλαγή στο σύστημά σας συνιστάται η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.

Για των Windows 10

Ανοίξτε μια εντολών με δικαιώματα διαχειριστή (αναζήτηση για cmd.exe, δεξί κλικ στο αποτέλεσμα και επιλέξτε εκτέλεση σαν διαχειριστής).
Τρέξτε τις παρακάτω εντολές και μετά επανεκκινήστε τον σας.

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 0x400
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 0x400

Για τον Windows 10 Server

Ανοίξτε μια γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή (αναζήτηση για cmd.exe, δεξί κλικ στο αποτέλεσμα και επιλέξτε εκτέλεση σαν διαχειριστής).
Τρέξτε τις παρακάτω εντολές και μετά επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverride /t REG_DWORD /d 0x400
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management" /v FeatureSettingsOverrideMask /t REG_DWORD /d 0x401

Retpoline Επαλήθευση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Get-SpeculationControlSettings PowerShell cmdlet για να επαληθεύσετε την κατάσταση του Retpοline. Το BTIKernelRetpolineEnabled και το BTIKernelImportOptimizationEnabled πρέπει να επιστρέψουν True στην έξοδο.

Η Microsoft αναφέρει ότι η Skylake και οι νεότερες γενιές επεξεργαστών της Intel δεν είναι συμβατές με το Retpοline και θα επιστρέφουν το BTIKernelImportOptimizationEnabled σαν ενεργοποιημένο μόνο όταν τρέχετε την εντολή.

________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).