Firefox 67: Ενεργοποίηση επεκτάσεων στα ιδιωτικά παράθυρα

Η Mozilla θα εισάγει στο Firefox 67 μια νέα πολιτική που θα αποκλείει τις εγκατεστημένες επεκτάσεις όταν τρέχετε κάποιο ιδιωτικό παράθυρο.

Firefox

Ο λόγος είναι πολύ απλός: δεδομένου ότι οι επεκτάσεις πρέπει για να λειτουργήσουν σωστά να έχουν μερικές φορές πρόσβαση στα δεδομένα σας και η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης υποτίθεται ότι είναι ιδιωτική, η Mozilla πιστεύει ότι ο αποκλεισμός των πρόσθετων στο Firefox, από προεπιλογή, μπορεί να σας διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν ίχνη που έμειναν πίσω.

Και για να γίνει αυτό, η εταιρεία αποφάσισε να αποκλείσει από προεπιλογή όλες τις επεκτάσεις στα ιδιωτικά παράθυρα, εκτός εάν τους επιτρέψετε να τρέξουν. Μπορείτε δηλαδή να ρυθμίσετε την συγκεκριμένη απαγόρευση, κατά βούληση.

Με αυτή την η Mozilla συνεχίζει τις προσπάθειες της στο Firefox για αυξημένη της ιδιωτικής ζωής σας και είναι πιθανό να κερδίσει τις καρδιές πολλών χρηστών που πιστεύουν ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση και δεν συμφωνούν με τη συλλογή που συμβαίνει στα άλλα προγράμματα περιήγησης.

Η λειτουργία δοκιμάζεται ήδη ως μέρος της νυχτερινής έκδοσης του Firefox, οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε από τώρα, αν εγκαταστήσετε το Nightly πρόγραμμα περιήγησης του Mozilla.

Αρχίζοντας από τον Firefox 67, κάθε φορά που ανοίγετε ένα νέο ιδιωτικό παράθυρο, θα σας δοθεί μια ειδοποίηση ότι οι επεκτάσεις έχουν αποκλειστεί.
Μια παρόμοια προειδοποίηση τοποθετείται στις οθόνες διαμόρφωσης των επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης Firefox.

Το Firefox 67, όπως είπαμε προηγουμένως, θα έρθει με μια ρύθμιση που θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις στην ιδιωτική λειτουργία του προγράμματος περιήγησης, αλλά θα πρέπει να ορίσετε τα νέα δικαιώματα ξεχωριστά για κάθε πρόσθετο.

Υπάρχουν τρόποι να το κάνετε αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια συγκεκριμένη επέκταση να τρέχει σε ιδιωτικά παράθυρα κατά την εγκατάσταση τους. Θα εμφανίζεται μία ειδοποίηση κατά την εγκατάσταση επεκτάσεων που θα καθιστά δυνατή την ρύθμιση: “Επιτρέπεται αυτή η επέκταση να εκτελείται σε ιδιωτικά παράθυρα”.

Αν θέλετε να ρυθμίσετε τις επεκτάσεις που έχουν ήδη εγκατασταθεί, πρέπει να μεταβείτε στον διαχειριστή πρόσθετων στο Firefox 67. Μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε about:addons στον Firefox για να δείτε τις εγκατεστημένες επεκτάσεις.

Η ενεργοποίησή τους για την εκτέλεση σε ιδιωτικά παράθυρα μπορεί να γίνει από τις επιλογές της κάθε επέκτασης ως εξής: “Εκτέλεση σε ιδιωτικά παράθυρα > Να επιτρέπεται” (Run in Private > Allow). Από προεπιλογή, αυτή η επιλογή έχει οριστεί σε “Δεν επιτρέπεται” (Do not Allow).

Λάβετε υπόψη ότι προς το παρόν ο Firefox 67 είναι σε πειραματικό στάδιο και ότι η τελική έκδοση θα μπορούσε να έχει επιπρόσθετες . Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, το Mozilla Firefox 67 θα πρέπει να κυκλοφορήσει στους χρήστες στις 14 Μαΐου 2019, οπότε η ομάδα που το αναπτύσσει έχει ακόμα δύο μήνες για να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Εάν εγκαταστήσετε το Nightly, λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για πειραματικό πρόγραμμα περιήγησης και ορισμένα πράγματα μπορεί να μην λειτουργούν σωστά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).