Dark Web νομοσχέδιο για ποινικοποίηση της παροχής υποδομών

Οι νομοθέτες της Γερμανίας αποφάσισαν να ποινικοποιήσουν την παροχή υποδομών για την φιλοξενία αγορών στο , με το σκεπτικό ότι πραγματοποιούνται παράνομες δραστηριότητες.
Η Bundesrat, το νομοθετικό όργανο που εκπροσωπεί τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, ψήφισε το μέτρο την Παρασκευή και ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νομοσχέδιο στη Βουλή της Γερμανίας, όπου θα συζητηθεί και ενδεχομένως θα εγκριθεί.Dark Web

Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι ήδη παράνομη η πώληση ναρκωτικών ή η παροχή υπηρεσιών hitman σε αυτές τις ιστοσελίδες. Όμως οι Γερμανοί νομοθέτες πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να σταματήσουν την παροχή κάθε τεχνικής υποδομής σε αυτές τις .

Ο προτάθηκε αρχικά από τα κράτη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και ζήτησαν ποινικές κυρώσεις για όσους παρέχουν πλατφόρμες που επιτρέπουν ποινικά αδικήματα και όπου η πρόσβαση περιορίζεται από ειδικές τεχνικές προφυλάξεις.

Αυτό σημαίνει ιστοσελίδες που είναι προσβάσιμοι μόνο μέσω υπηρεσιών όπως το Tor και το I2P – Tor και μάλιστα αναφέρεται και στη συνοδευτική τεκμηρίωση (PDF) της πρότασης του νόμου.

Θα υπάρξουν ποινές φυλάκισης που θα φτάνουν μέχρι και τα τρία χρόνια σε περιπτώσεις παροχής υποδομών σε πλατφόρμες που διακινούν ναρκωτικά, εκρηκτικά και υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η Βαυαρία προσπάθησε να τροποποιήσει το σχέδιο για να επιβάλει κυρώσεις και στο κανονικό διαδίκτυο από το Dark Web, προτείνοντας επιπλέον τη χρήση επιτήρησης τηλεπικοινωνιών και κρατικών δορυφόρων. Σύμφωνα με το Netzpolitik, οι τροποποιήσεις της Βαυαρίας δεν πέρασαν.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι που φοβούνται ότι η πρόταση είναι ακόμα πολύ εκτεταμένη. Ο ποινικός David Schietinger δήλωσε στο Der Spiegel ότι ο νόμος “θα περιόριζε σοβαρά τις πολιτικές ελευθερίες” καθώς και ότι “θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να περιορίσει σοβαρά ή να απαγορεύσει εντελώς το Dark Web”.

_____________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.086 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).