Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη μετάφραση στο Chrome

Το Google Chrome σάς επιτρέπει να μεταφράζετε αυτόματα μια , που δεν έχει γραφτεί στην προεπιλεγμένη γλώσσα του προγράμματος περιήγησης.

 

Η Υπηρεσία αυτή του Chrome είναι ενσωματωμένη μέσα στο πρόγραμμα από το 2014 και δεν απαιτείται να εγκαταστήσετε καμία επιπλέον επέκταση. Η ίδια υπάρχει και σαν επέκταση στο Chrome Web Store, ως “Μετάφραση Google”. Έχει κάποιες διαφορές με την ενσωματωμένη, όπως ότι μπορεί να μεταφράζει και επιλεγμένες λέξεις αλλά γενικά είναι η ίδια υπηρεσία. Φυσικά, όπως και τα περισσότερα online λογισμικά μετάφρασης, μπορεί να είναι λίγο αναξιόπιστη.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη ενσωματωμένη μετάφραση στο Chrome
Βήμα 1: Κάντε κλικ στις τρεις κάθετες τελείες πάνω δεξιά στο browser του Chrome για να αναπτυχθεί το και από εκεί πατήστε τις “Ρυθμίσεις”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε chrome://settings/ τη γραμμή διευθύνσεών σας για να μεταβείτε απευθείας εκεί.

Βήμα 2: Στο μενού “Ρυθμίσεις”, μετακινηθείτε προς τα κάτω, στο κάτω μέρος της σελίδας, και κάντε κλικ στην επιλογή “Σύνθετες”.

Βήμα 3: Μετακινηθείτε λίγο πιο κάτω, μέχρι να δείτε την επικεφαλίδα των Γλωσσών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Γλώσσα”.

Βήμα 4: Από προεπιλογή, το Chrome έχει ενεργοποιήσει τη μετάφραση. Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη , κάντε κλικ στο “Να προτείνεται να μεταφράζονται οι σελίδες που δεν εμφανίζονται στην γλώσσα ανάγνωσή σας”. Αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία μετάφρασης, μην κάνετε τίποτα, απλά αφήστε το ενεργοποιημένο.

Αν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, κατά την πλοήγηση σε έναν ιστότοπο που είναι σε ξένη γλώσσα, εμφανίζεται στη γραμμή διευθύνσεων ένα εικονίδιο της “Μετάφρασης Google” και μαζί με αυτό εμφανίζεται αυτόματα και ένα παράθυρο που σας προτείνει να μεταφράσει την ιστοσελίδα. Μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο “Μετάφραση” για να γίνει η μετάφραση της ξένης σελίδας στην δικής σας γλώσσα.

Επίσης μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο “Επιλογές” για να δείτε τις επιλογές που έχετε, όπως το να μεταφράζετε πάντα τη γλώσσα, να μην μεταφράζετε ποτέ τη γλώσσα, ή να μην μεταφράσετε ποτέ τον τρέχοντα ιστότοπο. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις της γλώσσας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).