Mozilla: ετοιμάζει Firefox που μπλοκάρει τα push notifications

vs notification prompts: Τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν τις ειδοποιήσεις προώθησης. Γνωρίζετε τα παράθυρα που εμφανίζουν ορισμένες ιστοσελίδες και σας ζητούν να δεχτείτε την αποστολή ειδοποιήσεων στο . Mozilla

Οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχθούν αυτές τις ειδοποιήσεις για να μπορούν οι ιστότοποι να χρησιμοποιήσουν το σύστημα.

Πρακτικά μπορεί να ακούγεται πολύ καλό, αλλά πάρα πολλές ιστοσελίδες πολύ γρήγορα υιοθέτησαν πολύ γρήγορα τη νέα λειτουργία και έτσι έχει γίνει αρκετά ενοχλητικό (για μένα προσωπικά).

Η Mozilla όμως σκέφτηκε να κυκλοφορήσει ένα νέο χαρακτηριστικό στον Firefox που θα αποκλείει όλες τα αιτήματα αποδοχής ειδοποιήσεων στην εφαρμογή περιήγησης.

Η Mozilla ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει δοκιμές για την καλύτερη κατανόηση των ειδοποιήσεων για να καταφέρει να τις μειώσει στον Firefox.

Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Mozilla δείχνουν ότι η πλειοψηφία των αιτημάτων αποδοχής ειδοποιήσεων απορρίπτονται από τους χρήστες. Από τις 25 Δεκεμβρίου του 2018 μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου του 2019, οι χρήστες του Firefox Beta είδαν 18 προτροπές αποδοχής ειδοποιήσεων, αλλά μόνο το 3% από αυτές έγινε αποδεκτό από τους χρήστες, ενώ το 19% προκάλεσε το άμεσο κλείσιμο της σελίδας από τους χρήστες.

Η Mozilla σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πειράματα για τα αιτήματα αποδοχής ειδοποίησης στον Firefox.

Το πρώτο πείραμα θα τρέχει στο Firefox 68 Nightly από την 1η Απριλίου έως και τις 29 Απριλίου 2019:
Τις πρώτες δύο εβδομάδες: ο Firefox δεν θα εμφανίζει ειδοποιήσεις εάν δεν προηγηθεί κάποια αλληλεπίδραση από τον χρήστη , ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες: Ο Firefox θα εμφανίσει ένα κινούμενο εικονίδιο στη γραμμή διευθύνσεων, αν καταργηθεί κάποια ειδοποίηση από το πρόγραμμα περιήγησης.

Το δεύτερο πείραμα θα την τηλεμετρία για να κατανοήσει καλύτερα τα αιτήματα. Η Mozilla θέλει να συλλέξει δεδομένα για τις “συνθήκες στις οποίες οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις προτροπές εξουσιοδότησης”, αλλά και τον χρόνο που χρειάζονται για να απορρίψουν ένα αίτημα. Η συλλογή δεδομένων θα “τρέχει για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα, και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών”.

Οι χρήστες του Firefox που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις παραπάνω έρευνες μπορούν να απενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους από τις ρυθμίσεις:

Ανοίξτε την εσωτερική σελίδα about:preferences#privacy και βρείτε το Firefox Data Collection and Use. Κάντε uncheck το “Allow Firefox to install and run studies” για να μπλοκάρετε το Shield studies.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).