PowerShell 7 έρχεται το επόμενο PowerShell

Η ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του PowerShell Core. Η επόμενη έκδοση θα είναι το PowerShell 7 και όχι το PowerShell Core 6.3 όπως περίμεναν αρκετοί.

Το νέο PowerShell 7 σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην ανάπτυξη της εφαρμογής καθώς η Microsoft κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα με την αντικατάσταση του παλιού και αξιόπιστου PowerShell 5.1 στα Windows με το PowerShell Core.

Η χρήση του PowerShell Core αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά με τις πλατφόρμες Linux που ενσωματώθηκαν στο λειτουργικό της Microsoft.

Η χρήση όμως της εφαρμογής μόνο για τα Windows παραμένει στάσιμη. Η Microsoft δικαολογεί την στασιμότητα στην πλατφόρμα των Windows με την ύπαρξη PowerShell 5.1 που διαθέτει λειτουργίες που δεν υποστηρίζει το PowerShell Core.PowerShell 7

Η Microsoft σχεδίασε τη νέα εφαρμογή PowerShell 7 για να αλλάξει όλα τα παραπάνω. Το PowerShell 7 βασίζεται στο . 3.0 κάτι που σημαίνει ότι η συμβατότητα με τις λειτουργίες του Windows PowerShell αυξάνεται σε πάνω από 90%.

Το PowerShell 7 θα κυκλοφορήσει τελικά με τα Windows 10, αλλά πρώτα μαζί με το παλιό Windows PowerShell 5.1. Έτσι οι χρήστες και οι διαχειριστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τις δύο εκδόσεις του PowerShell στο ίδιο σύστημα.

Σύμφωνα με την το νέο PowerShell θα κυκλοφορήσει γύρω στο Μάιο του 2019 μαζί με την επερχόμενη έκδοση δυνατοτήτων των Windows.  Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κυκλοφορία του εξαρτάται και από τη διαθεσιμότητα του .NET Core 3.0.

Η Microsoft δεν αποκάλυψε πώς σκοπεύει να διανείμει το PowerShell 7 στα Windows. Το πιο πιθανό είναι ότι θα προστεθεί πρώτα σαν ένα προαιρετικό το οποίο θα πρέπει να εγκατασταθεί ξεχωριστά για να μπορέσει κάποιος να το χρησιμοποιήσει.

______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).