Ηλεκτρικά πατίνια της Lime άρχισαν να βρίζουν

Hackers φαίνεται ότι “πείραξαν” τα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime με αποτέλεσμα αυτά να αρχίζουν να βρίζουν τους αναβάτες. Η εταιρεία φανερά ενοχλημένη, χαρακτήρισε το γεγονός “καθόλου έξυπνο” και “καθόλου αστείο”.

lime

Τα ασύρματα ηλεκτρικά πατίνια της εταιρείας Lime, που έχουν κατακλύσει όλο τον κόσμο και μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι έπεσαν θύματα ενός χιουμορίστα hacker στο Brisbane της Αυστραλίας. O hacker κατάφερε να τα τροποποιήσει ώστε να αναπαράγουν ακατάλληλες φωνητικές ηχογραφήσεις, ένα hack που η εταιρεία δεν το διασκέδασε καθόλου.

Τα φωνητικά μηνύματα που ακούγονταν από τα e-scooters, καταγράφηκαν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων από τους χρήστες που πήγαν να τα χρησιμοποιήσουν και ανέβηκαν στα δίκτυα κοινωνικών μέσων. Σε αυτά θα ακούσετε τα πατίνια να λένε “Μην με πάρεις. Δεν μου αρέσει να τρέχω” (μέσω ενός βίντεο στο twitter από την 7News Brisbane), ή “Αν πρόκειται να οδηγήσετε τον κ…λο μου, τότε παρακαλώ τραβήξτε τα μαλλιά μου, ΟΚ ?”, (μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube).

Τα πατίνια κανονικά αναπαράγουν ς όταν λειτουργούν, για παράδειγμα όταν είναι ξεκλείδωτα. Πέρυσι, το Guardian ανέφερε ότι ένα πατίνι της Lime στο Όουκλαντ είχε προγραμματιστεί να φωνάζει: “Ξεκλειδώστε με για να με οδηγήσετε, αλλιώς θα καλέσω την ”, αν κάποιος απλώς το πείραζε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο hacker παραβίασε την φυσική θύρα των ήχου, τοπικά σε κάθε πατίνι, και δεν απόκτησε πρόσβαση στο λειτουργικό τους. Οκτώ πατίνια συνολικά επηρεάστηκαν και έχουν πλέον αποσυρθεί από τη χρήση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).